Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори  з каналами Arte та BBC

Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори з каналами Arte та BBC

16 Липня 2015
2530
16 Липня 2015
10:18

Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори з каналами Arte та BBC

2530
Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори  з каналами Arte та BBC
Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори  з каналами Arte та BBC

Тривають переговори про показ документального фільму про Чорнобиль «Російський дятел» (виробництва України, США та Великобританії) з французько-німецьким телеканалом Arte та британським BBC. Про це під час показу стрічки на 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) розповів режисер і продюсер фільму Чед Грасіа, повідомляє кореспондент «Детектор медіа» з Одеси.

 

Пан Грасіа відзначив, що продюсери телеканалів тривалий час розмірковують щодо доцільності показу.

 

Нагадаємо, у стрічці йдеться про радар  радіолокаційної станції «Дуга», розташований поблизу ЧАЕС. Досліджуючи причини аварії на атомній електростанції, герой стрічки приходить висновку, що причини вибуху слід шукати у роботі відповідальних за проект «Дуга».

 

Як повідомив Чед Грасіа, під час зйомок стрічки команда фільму записала 80 годин інтерв'ю з фахівцями щодо сигналів радарів, які траслювалися з Радянського Союзу. Невдовзі, сказав він, записи цих розмов команда проекту опублікує в інтернеті.

 

Детальніше про цей фільм читайте на «Детектор медіа» згодом в інтерв'ю з Чедом Грасіа.

 

Нагадаємо, стрічка Чеда Гарсії «Російський дятел» цього року здобула перемогу в номінації «Найкращий іноземний документальний фільм» американського національного фестивалю незалежного кіно «Санденс».З українського боку в роботі над стрічкою було задіяно Федора Александровича (виконавець головної ролі та художник-постановник)  та Артема Рижикова (оператор).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду