Сьогодні стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Сьогодні стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль

10 Липня 2015
2430
10 Липня 2015
13:51

Сьогодні стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль

2430
Сьогодні стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль
Сьогодні стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Сьогодні, 10 липня, увечері розпочинає роботу 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ), події якого висвітлюватиме кореспондент «Детектор медіа» Олена Коркодим.

 

За даними прес-служби, цьогорix акредитовано 800 українських та іноземних журналістів. У частини представників ЗМІ, які прибули в ніч на 10 липня з Києва та були розподілені для поселення в тризірковому готелі «Мирний», виникли проблеми з умовами проживання в готелі. У них не виявилося холодильників, електроприладів, придатних для роботи  стільців і столів, а килими в окремих приміщеннях, куди поселили відомих кінокритиків,  виявилися брудними й пропаленими. Також журналісти відзначили повільну роботу інтернету.  Як з'ясувалося, адміністрація готелю вирішила надати  ці резервні приміщення з власної ініціативи, не поставивши до відома організаторів ОМКФ. Зранку 10 липня прес-служба кінофестивалю поінформувала журналістів, що їх протягом дня буде переселено до іншого готелю. Заходів щодо цього керівники прес-служби почали вживати вже вночі, як тільки стало відомо про скарги журналістів. Наразі представники ЗМІ готуються до вечірніх урочистостей ОМКФ.

 

Нагадаємо кінофестиваль проходить без фінансової  державного фінансування - за підтримки місцевих органів влади, спонсорів та допомоги волонтерів, яких залучено близько 300. Організаторам вдалося перед початком фестивалю знайти можливість для трансфера журналістів із Києва до Одеси та забезпечити їх проживанням.

 

О 18.00 запланована Червона доріжка кінофестивалю з ведучими Олегом Панютою та Ольгою Бутко (телеканал «Україна»). О 19.00 в Одеському академічному театрі музичної комедії ім.  Михайла Водяного розпочнеться церемонія відкриття ОМКФ, де зокрема, буде в ручено першого «Золотого дюка» фестивалю за вклад у світове кіномистецтво. Нагадаємо, цього річ його отримає композитор Майкл Найман.

 

Під час прес-конференції з нагоди відкриття керiвник корпоративних комунiкацiй телеканалу телеканал «Україна» Сабіна Абляєва сказала, що інформаційний спонсор ОМКФ - телеканал «Україна» - інформуватиме глядачів про події фестивалю в рамках «Ранку з Україною» та програми «События».

 

Організатори також розповіли, що відбувся фестиваль завдяки згуртованій роботі інвесторів і команди ОМКФ.  Минулого року, за визначенням президента ОМКФ Вікторії Тігіпко, фестиваль був народним. Нагадаємо,частину коштів будо зібрано краудфандінгом. Цього року, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», пані Тігіпко розповіла, що народним він і лишився - щодо згуртованості довкола мети провести кінофестиваль.

 

«Через коливання курсу валют бюджет на проведення фестивалю цього року на 30% менше», - розповіла вона.

 

За словами пані Тгіпко, фестиваль знову підтримали меценати й міська влада, однак труднощів долати довелося чимало. «У питаннях із запрошенням іноземних гостей, навіть за підтримки партнерів, не завжди можна обійтися бартером», - навела приклад вона.

 

Як відзначила під час прес-конференції  радник одеського міського голови  Олена Павлова, буде приділено особливу увагу безпечним умовам перебування на фестивалі. Нагадаємо, протягом червня і липня у ЗМІ були повідомлення про вибухи і стрілянину в місті.

 

Відкриває фестиваль фільм Реальність» Квентіна Дюп'є (Франція, Бельгія, США), який журналістам представили зранку п'ятниці. Його головний герой - кінорежисер, що намагається зняти фільм-горрор про згубний вплив телебачення і шукає аудіовізуальне втілення картини, не помічаючи, що нею стала оточуюча дійсність. Описуючи його пригоди, автор стрічки в художній формі досліджує маніпуляції медіа зі свідомістю. Герої стрічки поміщені в реальність, де сон змішується з дiйснiстю, а головна героїня стрічки - Реаліті - має справу з містичними загадками в дусі Девіда Лінча. Після перегляду реаліті-шоу вона з відеокасетою прямує до смітника. Решта персонажів живе усім, що дає телебачення - марить «Оскарами», бореться з «екземою всередині голови» та вивчає анатомію «всеїдних свиней», які жеруть навіть старі, як зі стрічки майстра горрорів Девіда Кроненберга, відеокасети.

 

До речі, у фільмі, як і в Одесі, з-поміж будівель проступає море. Наближена стрічка до українських реалій і темою документалістики. Один із героїв «Реальності» - кінорежисер-докуменаліст, якого продюсер, за його словами, «підбирає на вулиці, де він скотився до бідності». Однак на відміну від України, документалісту з фільму, у виробництві якого задіяний  французький телеканал Canal +, вдається переконати продюсера у власній геніальності.

 

«Реальність»  ̶  п'ята картина Квентіна Дюп'є, відомого ексценричими прийомами й роботою у жанрі електронної музики.  Діджей виступає під псевдонімом Мсьє Уазо.

 

Комедійнiй горрор пана Дюп'є «Шина» вже брав участь у конкурсній програмі 1-го Одеського міждународного кінофестивалю. 

 

Як писала «Детектор медіа», в конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду