До 1 грудня - прийом заявок на здобуття премії ім.Лесі Українки

До 1 грудня - прийом заявок на здобуття премії ім.Лесі Українки

3 Липня 2015
2288

До 1 грудня - прийом заявок на здобуття премії ім.Лесі Українки

2288
До 1 грудня - прийом заявок на здобуття премії ім.Лесі Українки
До 1 грудня - прийом заявок на здобуття премії ім.Лесі Українки

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення оголошує прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва; кінотвори для дітей та юнацтва.      

 

На здобуття премії висуваються оригінальні твори і роботи, оприлюднені у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за півроку до їх подання на конкурс. Не приймаються твори, які були відзначені іншими преміями.

 

Заявка на участь у конкурсі відповідно до положення про премію Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 р. № 32, подається до Держкомтелерадіо до 1 грудня.

 

Творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації вносять пропозиції щодо претендентів на здобуття премії та подають до Держкомтелерадіо такі документи:

- клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;

- три примірники твору у друкованому вигляді;

- розширена анотація на твір у паперовій та електронній формі;

- копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);

- копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

 

Заявку з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» просимо надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

 

Контактний телефон: 278-87-56, e-mail: kulish@comin.gov.ua , sector@comin.gov.ua.

 

Нагадаємо, у лютому Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення голосуванням визначив цьогорічних переможців урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей.

 

У номінації «Кінотвори» перемогу здобув анімаційний серіал «Це наше і це твоє» телеканалу «Плюсплюс»  ТОВ "Гравіс". Автор проекту - генеральний продюсер каналу Іванна Найда.

 

У номінації «Художнє оформлення книжок» найбільше голосів набрало видання «Квітко моя чарівна» в оформленні Яни Кернер-Вернер (видавництво «АВІАЗ»). У номінації «Театральні вистави» відзначили постановку «Котигорошко» Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок.

 

У категорії «Літературні твори» твори Павла Куща, Віктора Терена та Марії Морозенко  добули однакову кількість голосів. Тож вирішальним, відповідно до положення про премію, став голос голови комітету, який віддав його за книжку «Хлопчик з планети "Ч" та Вогняні Пси» Віктора Терена (видавництва «Веселка», «Навчальна книга - Богдан»). 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2288
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду