ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office

ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office

1 Липня 2015
2433

ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office

2433
ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office
ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office

В рамках секції Film Industry Office 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), яка відбудеться з 14 по 17 липня, традиційно пройде ряд спеціальних подій, спрямованих на підтримку і розвиток української кіноідустрії і міжнародне просування українського кінематографа: пітчинг і WorkinProgress, серія презентацій, панельних дискусій та майстер-класів, інноваційний проект «Terrarium. Сценарний практикум», а також спеціальні позаконкурсні покази.

 

Відкриє секцію 14-го липня презентація шведського документаліста Алекса Ширяєва «B2B DOC. Мережа документалістики від Балтії до Чорного моря» про можливості інтеграції документалістів пострадянського простору в європейський кіноринок. В рамках сесії Made In Ukraine, Produced In UK Британська рада в Україні та Docudays UA розкажуть про можливості для українських режисерів неігрового кіно у Великобританії. Також вони проанонсують The Guardian Pitch - конкурс для українських документалістів, переможець якого отримає 5000 фунтів стерлінгів на виробництво фільму. Свої презентації проведуть представники кінокомпанії Film.ua і Одеської кіностудії.

 

У другий день роботи Film Industry Office відбудеться панельна дискусія «Розвиток кіноіндустрії в регіоні: перспективи та інструменти» за участю Бригіти Мантей (фонд Medienboard Berlin-Brandenburg), Пилипа Іллєнка (Державне агентство України з питань кіно), Давида Вашадзе (Національний кіноцентр Грузії) і Даріуша Яблонського (Apple Film Production).

 

 

На пітчинг-презентаціях 16 липня буде представлено 10 проектів повнометражних фільмів українського виробництва (або ко-продукції з Україною), які будуть боротися за грошовий приз у розмірі 50 000 грн від партнера секції FilmIndustryOffice - девелоперської компанії UDP. Серед них: копродукція «Іній» литовського режисера і члена журі міжнародного конкурсу 6-го ОМКФ Шарунаса Бартаса; драма Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір», співпродюсером якої виступив польський режисер Кшиштоф Зануссі; трагікомедія «Синагога», заснована на незакінченому творі Франца Кафки, продюсер проекту Олена Єршова, член журі національного конкурсу ОМКФ; повнометражний дебют призера 4-го Одеського МКФ Максима Ксенди «Танк» і копродукційний проект «Червоний» Ахтема Сеїтаблаєва, переможця Національної конкурсної програми ОМКФ-2012. Крім того, поза конкурсом буде презентовано проект Каннського призера Мирослава Слабошпицького «Люксембург» про життя в Чорнобильській зоні.

 

Цього року спільно зі сценарної майстерні Terrarium. Script Project і літературним конкурсом «Коронація слова» Одеський міжнародний кінофестиваль запустив освітній проект «Терратірум. сценарний практикум». Програмою проекту передбачено повний розбір сценаріїв, які пройшли конкурсний відбір, колективне обговорення разом з наставниками, цикл лекцій та майстер-класів, а також читання сценаріїв професійними акторами публічно. Серед тьюторів триденного сценарного практикуму заявлений британський кінематографіст Пітер Веббер, який очолював журі міжнародної конкурсної програми 5-го Одеського МКФ.

 

17 липня відбудеться традиційна презентація проектів на фінальній стадії виробництва WorkinProgress. У списку фіналістів - 10 повнометражних фільмів, створених в Україні або в українській копродукції, серед яких 6 документальних стрічок. Володимир Тихий представить неігровий детектив «Бранці» про учасників трагічних подій в центрі Києві 20 лютого. Аліна Горлова бере участь у презентації із своїм кінодослідженням урочища в Черкаській області - Холодний Яр. Кращий кінопроект за рішенням експертного журі буде нагороджений призом в еквіваленті 3000 доларів на перельоти Офіційного авіаперевізника Одеського кінофестивалю, авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ).

 

Вперше в рамках WorkinProgress пройдуть спеціальні покази незавершених кіноробіт. Фрагменти документальної стрічки про незаконно заарештованого українського режисера «Звільнити Олега Сенцова» продемонструє продюсер картини Марія Гаврилова; минулорічний переможець секції Тарас Ткаченко покаже відзнятий матеріал фільму «Гніздо горлиці» з Віталієм Лінецьким у головній ролі; член журі Національного конкурсу 6-го ОМКФ Сергій Буковський представить свій проект «Океан Ельзи. Backstage»; російський документаліст Віталій Манський покаже свою картину «Рідні» про сім'ю, розділену подіями в Україні. Також у програмі - проекти грузинських кінематографістів на стадії виробництва: «Оголена» Ніно Басилая, «Літо завмерлих фонтанів» Вано Бурдулі і «Уроки сну» Русудан Пірвелі.

 

Закриє роботу секції Film Industry Office офіційна церемонія нагородження кращих проектів пітчингу і Work in Progress, яка пройде 17 липня в Фестивальному палаці - Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду