Даррен Аронофскі проведе майстер-клас на ОМКФ-2015

Даррен Аронофскі проведе майстер-клас на ОМКФ-2015

26 Червня 2015
1743
26 Червня 2015
11:29

Даррен Аронофскі проведе майстер-клас на ОМКФ-2015

1743
Даррен Аронофскі проведе майстер-клас на ОМКФ-2015
Даррен Аронофскі проведе майстер-клас на ОМКФ-2015

Американський режисер і оскарівський номінант Даррен Аронофскі проведе майстер-клас для учасників Літньої кіношколи 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

 

Даррена Аронофскі вважають визнаним автором як незалежного кіно, так і касових голлівудських стрічок. Дебютна робота Аронофскі «Пі» удостоїлася призу за кращу режисуру на кінофестивалі «Санденс», а також кінопремії Independent Spirit за найкращий сценарій. З того часу всі його фільми отримували численні номінації та нагороди по всьому світу, зокрема його стрічка «Чорний лебідь» (2011) номінувалася на Оскар в категорії «Кращий режисер».

 

У 2014 році Даррен Аронофскі вже виступав у Літній кіношколі 5-го ОМКФ з онлайн-воркшопом за допомогою Skype. Цьогоріч крім майстер-класу пан Аронофскі представить свою картину «Реквієм за мрією» (2000), що принесла йому світову славу.

 

Ще одним лектором освітньої секції Одеського міжнародного кінофестивалю стане член журі Міжнародної конкурсної програми, литовський режисер, сценарист і продюсер Шарунас Бартас, чиї фільми були відзначені на фестивалях в Берліні та Венеції.

 

«Інші члени журі прочитають майстер-класи: глава журі - французький режисер, продюсер і сценарист Жанн Лабрюн, сербський режисер Срджан Драгоєвіч, відомий український документаліст Сергій Буковський і польський продюсер Даріуш Яблонський, який поділиться своїм 25-річним досвідом роботи в незалежному кінематографі Східної Європи», - повідомляють організатори.

 

Студенти Літньої кіношколи також зустрінуться з почесними гостями фестивалю: кінокомпозитором і режисером, автором музики до фільмів Пітера Грінуея і Майкла Уїнтерботтома Майклом Найманом, який розповість про свою останню режисерську роботу - документальній стрічці War Work, 8 Songs with Film; і ірландським кінематографістом, шестиразовим номінантом на премію Оскар Джимом Шериданом.

 

Другий рік поспіль в рамках Літньої кіношколи буде представлена «Національна майстерня». Генеральний директор дистриб'юторської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов прочитає лекцію на тему «Шлях до глядача в сучасному кіно», а директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе і кіноексперт Сергій Васильєв-молодший поговорять про прокат українських фільмів. Кінокритик, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач розповість про національну міфологію в українському кіно, а менеджер проектів Wargaming Владислав Макшун проведе майстер-клас з продюсування і зйомки документальних проектів.

 

Нагадаємо, кіноринок ОМКФ, що цьогоріч пройде в мегаплексі «Сінема Сіті» в Одесі з 13 по 16 липня, є професійним майданчиком для спілкування дистрибуторів, представників кінотеатрів, кіностудій та інших компаній, що надають послуги в сфері кіноіндустрії.

 

Професійна секція ОМКФ включає презентації, панельні дискусії, круглі столи та пітчинги.

 

Заходи Film Industry Office проходитимуть з 14 по 17 липня в арт-центрі Віри Холодної на території Одеської кіностудії.

 

Також у рамках професійної секції пройде пітчинг повнометражних кінопроектів українського виробництва або копродукції з Україною, переможець якого отримає 50 тисяч гривень.

 

Ще одна конкурсна програма - презентація проектів для кінопрокату Work in Progress, переможець якої здобуде 3 тисячі доларів на авіаперельоти.

 

Програма «Терраріум», яку ОМКФ проведе вперше з конкурсом «Коронація слова», сфокусується на роботі над п'ятьма кіносценаріями українських авторів.

 

Нагадаємо, розпочне роботу 6-й ОМКФ 10 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду