Генпрокуратура вимагає від житомирських журналістів вказати джерело інформації, оприлюдненої на сайті ГПУ

Генпрокуратура вимагає від житомирських журналістів вказати джерело інформації, оприлюдненої на сайті ГПУ

17 Червня 2015
5947
17 Червня 2015
21:07

Генпрокуратура вимагає від житомирських журналістів вказати джерело інформації, оприлюдненої на сайті ГПУ

5947
Генпрокуратура вимагає від житомирських журналістів вказати джерело інформації, оприлюдненої на сайті ГПУ
Генпрокуратура вимагає від житомирських журналістів вказати джерело інформації, оприлюдненої на сайті ГПУ

Перший заступник начальника Головного управління кадрового забезпечення Генеральної прокуратури України Микола Садивий звернувся до житомирської телестудії «Інфо» та «Студії журналістських розслідувань «ЧБ»» з проханням терміново надати інформацію, від кого конкретно отримано копії наказів про призначення та декларацій колишнього прокурора Житомира Іллі Титарчука.  Відповідний лист на редакційну пошту «Житомир.info» надійшов 17 червня, повідомляє видання.

 

«У зв'язку з поширенням в мережі Інтернет персональних даних стосовно працівника Генеральної прокуратури Титарчука І.Г. просимо надіслати на електронну адресу sadovoj69@mail.ru  інформацію про те, коли, за яких обставин та від кого конкретно отримано зазначені відомості (копії декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Титарчука І.Г. за 2010 рік, наказів №№...про призначення його на посади в органах прокуратури), викладені 07.05.2015 на Житомирській телестудії «ІНФО» студією журналістських розслідувань «ЧБ» в сюжеті «Борець з корупцією Титарчук». Зазначена інформація, по можливості, очікується не пізніше 20 червня 2015 року», - йдеться у листі за підписом Миколи Садового.

 

 

Видання повідомляє, що 7 травня у прямому ефірі команда Студії журналістських розслідувань «ЧБ» показувала невідповідність задекларованих доходів екс-прокурора міста Житомира Іллі Титарчука і його майна, розповідала про щаблі його кар'єрного росту і нагороди чиновника.

 

Керівник Студії журналістських розслідувань «ЧБ» Владислав Пучич написав відповідь на запит ГПУ  у своєму Facebook.

 

«Генеральна прокуратура України серйозно так запитує у нас, де Студія журналістських розслідувань "ЧБ" взяла копії декларацій та наказів про призначення прокурором Іллі Титарчука в розслідувалці по ньому: https://youtu.be/s5qw08CuJ3c?list=PLn48D4-kCrA6-X_dUNDeeMGjEwTZNYmnp. Ніби держтаємниця) Офіційно відповідаю:  Шановний Миколо Володимировичу! Колектив студії журналістських розслідувань "ЧБ" уважно розглянув Ваше звернення.  Повідомляємо: запитувану Вами інформацію можна отримати на сайті Генеральної прокуратури України та іншими офіційними шляхами згідно чинного законодавства України», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, 2 червня на сайті Верховноі Ради запрацював додатковий сервіс «електронний протокол» - відповідна вкладна знаходиться у розділі «Законотворчість». Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман: «В "законотворчості" з'явився новий сервіс - електронний протокол. Прошу, зверніть увагу. Коли ми зайдемо на його, у нас є календарній план - календар нашої роботи і весь наш день робочий, починаючи від порядку денного і закінчуючи аудіо, відеофайлами та результатами голосування, повністю переведений в електронний режим. У будь-який момент ми можемо подивитися питання порядку денного, доповідь по ньому, текстову частину, як хто по ньому голосував і т .д.». Він підкреслив, що цей сервіс може бути результативним в роботі Верховної Ради України.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду