На професійних секціях ОМКФ-2015 презентують програму «Креативна Європа»

На професійних секціях ОМКФ-2015 презентують програму «Креативна Європа»

17 Червня 2015
2439
17 Червня 2015
14:38

На професійних секціях ОМКФ-2015 презентують програму «Креативна Європа»

2439
На професійних секціях ОМКФ-2015 презентують програму «Креативна Європа»
На професійних секціях ОМКФ-2015 презентують програму «Креативна Європа»

На заходах Шостого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) для фахівців  увагу буде приділено програмі «Креативна Європа», проблемам української кіногалузі та досвіду іноземного кіновиробництва. Про це у коментарі «Детектор медіа» розповіла програмний директор ОМКФ Юлія Синкевич.

 

За її словами, учасники спеціалізованих секцій та акредитовані журналісти матимуть можливість відвідати презентацію програми «Креативна Європа». «Не всім фахівцям з-поміж українського кіносередовища відомо, які можливості відкриває участь у цій програмі. Таким моментам і приділить увагу запрошений нами представник Єврокомісії», - сказала пані Синкевич.

 

Також відбудеться дискусія із залученням кінопрофесіоналів, присвячена проблемам розвитку української кіноіндустрії.

 

Крім того, кінофахівці проведуть освітні заходи за підсумками нової секції «Терарріум», в рамках якої відбуватиметься практична розробкаукраїнських кіносценаріїв.

 

Гості фестивалю та члени журі проведуть лекції та майстеркласи, під час яких поділяться своїм досвідом. Так, гість шестиразовий домінант на «Оскара», живий класик ірландського кінематографа Джим Шерідан розповість про особливості співпраці режисера з акторами, як і про цю професію в принципі.

 

З майстеркласами до Літньої кіношколи долучаться французька сценаристка, режисер, актриса й продюсер Жанн Лабрюн, український кінорежисер-документаліст Сергій Буковський, сербський кінематографіст Срджан Драгоєвич, польский кінематографіст Даріуш Яблонськи та інші.

 

Почесний гість кінофестивалю, генеральний директор Каннського МКФ і директор Інституту Люм'єр Т'єррі Фремо представить широкому колу глядачів спеціальну кінопрограму братів Люм'єр із авторським коментарем. 

 

«Дуже важливо зараз підтримати українську кіноіндустрію в цілому», - підсумувала Юлія Синькевич, говорячи про спрямування професійних секцій 6-го ОМКФ.

 

Перелік учасників цих заходів та програму на сайті фестивалю буде опубліковано 20 червня.

 

Нагадаємо, кіноринок ОМКФ, що цьогоріч пройде у мегаплексі «Сінема Сіті» з 13 по 16 липня, є професійним майданчиком для спілкування дистрибуторів, представників кінотеатрів, кіностудій та інших компаній, що надають послуги в сфері кіноіндустрії.

 

Майстер-класи фестивалю традиційно проходять у рамках «Літньої кіношколи».

 

Професійна секція ОМКФ включає презентації, панельні дискусії, круглі столи та пітчинги.

 

Заходи Film Industry OFFICE проходитимуть з 14 по 17 липня у арт-центрі Віри Холодної на території Одеської кіностудії.

 

Також в рамках професійної секції пройде пітчинг повнометражних кінопроектів українського виробництва або копродукції з Україною, переможець якого отримає 50 тисяч гривень

 

Ще одна конкурсна програма - презентація проектів для кінопрокату Work in Progress, переможець якої здобуде 3 тисячі доларів на авіаперельоти.

 

Програма «Терраріум», яку ОМКФ проведе вперше із конкурсом «Коронація слова», сфокусується на роботі над п'ятьма кіносценаріями українських авторів.

 

Нагадаємо, розпочне роботу 6-й ОМКФ 10 липня.

 

«Детектор медіа»

Фото - ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2439
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду