Члени Нацради теж обговорили з менеджерами Facebook модерування контенту в соцмережі

Члени Нацради теж обговорили з менеджерами Facebook модерування контенту в соцмережі

17 Червня 2015
1736
17 Червня 2015
12:04

Члени Нацради теж обговорили з менеджерами Facebook модерування контенту в соцмережі

1736
Члени Нацради теж обговорили з менеджерами Facebook модерування контенту в соцмережі
Члени Нацради теж обговорили з менеджерами Facebook модерування контенту в соцмережі

16 червня в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч голови Національної ради Юрія Артеменка, його заступника Григорія Шверка, члена Національної ради Олександра Ільяшенка, а також працівників апарату регуляторного органу із представниками компанії Facebook - Томасом Крістенсеном, директором з питань громадської безпеки Facebook у Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії, Саллі Алдоус, менеджером із громадської політики підрозділу Facebook у Великобританії, і Габріелою Чех, керівником напряму громадської політики у Центральній і Східній Європі. Йшлося про особливості модерування контенту компанією, повідомляє сайт Нацради.

 

Юрій Артеменко окреслив головні виклики, що постають перед Україною в рамках боротьби з інформаційною агресією Росії. Він звернув увагу на те, що останнім часом частішають випадки блокування у Facebook акаунтів тих користувачів, які вирізняються активною антиросійською позицією. Голова Нацради навів конкретні приклади спланованих атак спеціальними службами.

 

 

Томас Крістенсен зі свого боку докладно розповів про організаційну структуру Facebook, принципи і механізми, за якими відбувається модерування контенту. За його словами, компанія має чіткі правила, які передбачають можливість блокування контенту, тимчасового карантину і як останній захід - видалення акаунта в разі порушення вимог щодо допустимих матеріалів. Останні не можуть містити мови ненависті, прямих погроз, зневаги і приниження за ознаками статті, раси, національності тощо.

 

 

За словами пана Крістенсена, працівники компанії, які реагують на скарги користувачів щодо контенту, дуже добре навчені, причому їхнє навчання триває постійно. У разі потреби вони звертаються за допомогою до інших спеціалістів. Тож сама система розгляду скарг достатньо складна. Він також запевнив, що в команді Facebook є фахівці, які розуміють і українську мову, і українську специфіку.

 

Водночас, зважаючи на реальні факти блокування акаунтів українців, представники Facebook обіцяли вивчити й проаналізувати цей матеріал. Вони також погодилися обдумати ініціативну пропозицію Юрія Артеменка щодо можливості зустрічі експертів обох сторін, аби докладніше обговорити питання модерування контенту.

 

Нагадаємо, що також із представниками Facebook зустрілися міністр інформаційної політики України Юрій Стець та заступник міністра Артем Біденко. Під час зустрічі було обговорено політику Facebook щодо контенту користувачів, а також процедури подання, розгляду та реагування на скарги. Крім того, мова йшла про можливість відкриття офісу компанії Facebook у Києві.

 

Нагадаємо, у травні голова Facebook Марк Цукерберг сказав, що в майбутньому подумає над тим, чи відкривати офіс компанії у Києві. З таким проханням до нього звернулись тисячі українських користувачів, серед яких був і Президент України Петро Порошенко.

 

У червні соціальна мережа Facebook відповіла на петицію користувачів і пояснила блокування акаунтів популярних українських користувачів. Відповідь опублікована на сервісі Change.org, де була створена петиція. На думку Facebook, соцмережа не порушувала власних стандартів, розроблених компанією.

 

Відзначається, що в травні цього року був двічі заблокований акаунт блогера Рустема Адагамова, українського художника Олександра Ройтбурда, українського журналіста Олександра Капустіна, українського політика Борислава Берези, літератора Андрія Бондаря, російського журналіста Сергія Пархоменка (за «антиросійський» пост про збитий у небі над Донбасом малайзійський літак) та інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду