Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську

Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську

15 Червня 2015
2748
15 Червня 2015
16:41

Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську

2748
Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську
Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську

Документальна стрічка «Добровольці Божої чоти» (на фестивалі у Польщі фільм називався «Українці») українських режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія здобула Приз глядацьких симпатій Міжнародного фестивалю документального кіно у Гданську (Польща). Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

 

Нагороду отримав присутній у залі Леонід Кантер.

 

Нагадаємо, 31 січня у київському кінотеатрі «Кінопанорама» відбулася прем'єра документальної стрічки «Добровольці Божої чоти». Картину представили її автори Леонід Кантер та Іван Ясній, а також бійці з Добровольчого українського корпуса (ДУК) «Правого сектора», про яких ідеться у фільмі. У стрічці показано діяльність ДУКа, інтерв'ю лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, воєначальника ДУКа на ім'я Гатило. Чимало йдеться про те, як кіборги відстоювали Донецький аеропорт: Леонід Кантер вів там зйомки протягом п'яти днів.

 

Приз отримав Леонід Кантер

 

Зйомки стрічки відбувалися без залучення фінансування.

 

Автори «Добровольців» подавали платні заявки на понад 200 кінофорумів, у тому числі, й на Канський кінофестиваль. Кошти на це було зібрано під час показів фільму в Україні. Нагорода у Гданську - перша для фільму.

 

Головний приз кінофестивалю, статуетку «Брама свободи» здобув фільм «Глибокі почуття» польського режисера Яна П. Матушинського. Йому присуджено також премію мера Гданська у розмірі 20 тиясч злотих (майже 120 тис. гривень). Нагадаємо, кінокартина «Глибокі почуття» на 12-му Docudays UA здобула почесний диплом конкурсу Docu/Життя.  У цій роботі режисерові вдалося зафіксувати складні взаємини між двома закоханими людьми й детально змалювати процес реабілітації.

 

Інші призи фестивалю у Польщі розподілилися так:

-приз у номінації «Найкращий фільм» отримав «Македонець» Петра Алексовського;

- «Найкраща операторська робота» - «Прийдуть кращі часи» кінорежисера Ханни Поляк, яка виступила й оператором стрічки;

- «Найкращий монтаж» -  «Дім догори дном» кінорежисера Адама Паленти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду