Об’єднання «Сучасне Українське Кіно» зареєструвало громадську організацію

Об’єднання «Сучасне Українське Кіно» зареєструвало громадську організацію

8 Червня 2015
2825
8 Червня 2015
16:44

Об’єднання «Сучасне Українське Кіно» зареєструвало громадську організацію

2825
Об’єднання «Сучасне Українське Кіно» зареєструвало громадську організацію
Об’єднання «Сучасне Українське Кіно» зареєструвало громадську організацію

Об'єднання «Сучасне Українське Кіно» (СУК) зареєструвало однойменну громадську організацію (ГО). Про це йдеться в повідомленні ГО для ЗМІ.

 

«Організацію створено для популяризації сучасного вітчизняного кінопродукту в Україні та за кордоном, а також пошуку та підтримки нових імен в національному кіно процесі», - зазначають представники організації.

 

ГО має на меті «виступати сполучною ланкою між молодим автором кіно, який вже має свій продукт і дистрибуторами, прокатниками, кінотеатрами, а отже, й масовою аудиторією».

 

На думку президента громадської організації Валерії Сочивець, головною перепоною для розвитку кіномистецтва в Україні є стереотип її мешканців про те, що в Україні не виробляють якісного кіно. Довести протилежне й беруться активісти ГО.

 

З цією метою  об'єднання проводить відбір найкращих сучасних українських фільмів, організовує їх покази та зустрічі зі знімальними групами, має ряд освітніх ініціатив.

 

Розпочало роботу  «Сучасне Українське Кіно» у лютому 2015 року, коли в Києві пройшли перші покази фільмів про Революцію Гідності. Зокрема, учасники об'єднання представили подію «Вибір Майбутнього. Студентське кіно про Майдан». Захід привернув увагу громадськості, що надихнуло організаторів показу на створення платформи для молодих кінематографістів.

 

Учасники об'єднання налагоджують партнерські стосунки з кінофестивалями. Так, ГО координувала кінопрограму на першому українському фестивалі популярної культури Kyiv Comic Con, де відбулася допрем'єрна презентація і творча зустріч з творцями фільму історичного детектива «Максим Оса» Івана Сауткіна. Також організація опікуватиметься кіносекцією фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest'15». Крім фестивалів, майданчиками для показів, організованих СУКом, є кінотеатри «Ліра» та «Кінопанорама», вільні простори Freud House і «Циферблат», кіноклуб CasaDeRitmo, ресторан Très français та інші.

 

Ініційований об'єднанням оказ альманаху «Роздоріжжя» у кінотеатру українського фільму «Ліра». Київ, 4 квітня  2015 року



Покази об'єднання проходять у Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Самборі та інших містах України. «Сучасне Українське Кіно»  представляло українські фільми на показах у Лондоні і Більбао (Іспанія) та долучається до роботи на міжнародних кінофестивалях.


«Детектор медіа»

Фото надані об'єднанням «Сучасне Українське Кіно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду