Канал «Россия 24» заперечує затримання своїх журналістів у Києві

Канал «Россия 24» заперечує затримання своїх журналістів у Києві

2 Червня 2015
2124
2 Червня 2015
19:47

Канал «Россия 24» заперечує затримання своїх журналістів у Києві

2124
Канал «Россия 24» заперечує затримання своїх журналістів у Києві
Канал «Россия 24» заперечує затримання своїх журналістів у Києві

У Російській Федерації заперечили затримання на Майдані Незалежності в Києві журналістів російського телеканалу «Россия 24». Про це заявив головний редактор російського телеканалу Євген Бекасов, передає «РБК-Україна».

 

За його словами, інформація про затримання в Києві співробітників телеканалу не відповідає дійсності. Євген Бекасов зазначив, що з журналістами «все в порядку» і «вони насолоджуються прекрасним київським повітрям».

 

Нагадаємо, громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Київська міська варта» заявило, що 2 червня на Майдані Незалежності в Києві їх патрульна служба затримала журналістів телеканалу «Россия 24» і передала їх співробітникам Служби безпеки України. Зокрема активісти повідомили про затримання оператора Максима Гриневича  та журналістки Ксенії Колчіної, яка начебто перебуває на території України нелегально.

 

На фото зафіксовано момент затримання журналістів російського каналу

 

У прес-центрі Служби безпеки України, куди «Детектор медіа» звернулася по коментар, порадили телефонувати до МВС.

 

Водночас речник ГУ МВС у місті Києві Юлія Мусташ повідомила «Детектор медіа», що цією справою займається не міліція, а СБУ. За її даними, представників «России 24» запросили до найближчого відділку міліції - Печерського, куди приїхали представники СБУ проводити з ними співбесіду.

 

Наразі доля затриманих представників каналу «Россия 24» невідома.

 

«Детектор медіа»

Фото - «РБК-Україна», Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду