Донька Нємцова вимагає від ЄС санкцій проти російських журналістів та керівників ЗМІ, які травили її батька

Донька Нємцова вимагає від ЄС санкцій проти російських журналістів та керівників ЗМІ, які травили її батька

2 Червня 2015
4351
2 Червня 2015
09:38

Донька Нємцова вимагає від ЄС санкцій проти російських журналістів та керівників ЗМІ, які травили її батька

4351
Донька Нємцова вимагає від ЄС санкцій проти російських журналістів та керівників ЗМІ, які травили її батька
Донька Нємцова вимагає від ЄС санкцій проти російських журналістів та керівників ЗМІ, які травили її батька

Жанна Нємцова передала спікеру Сенату Польщі Богдану Борусевичу список співробітників російських ЗМІ, відповідальних за цькування і підбурювання до вбивства її батька, опозиційного політика Бориса Нємцова, якого вбили в Москві 28 лютого. Вона попросила польську владу про сприяння у введенні санкцій ЄС проти цих осіб, повідомляє «Радио Польша».

 

Документ, що потрапив у розпорядження «Радио Польша», включає в себе прізвища 8 співробітників російських ЗМІ, контрольованих владою. У нього входять директор ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) Олег Добродєєв, директор НТВ Володимир Кулістіков, глава інформагентства «Россия сегодня» Дмитро Кисельов, журналісти Аркадій Мамонтов, Костянтин Сьомін, Володимир Соловйов і Андрій Караулов, а також телеведучий і депутат Держдуми РФ Олексій Пушков.

 

У листі до канцелярії спікера Сенату Богдана Борусевича дочка вбитого політика підкреслює, що «відповідальність за вбивство Бориса Нємцова несуть ті, хто публічно його зацьковували і таврували в ЗМІ, контрольованих владою, називаючи його «зрадником», «п'ятою колоною» і «ворогом Росії» за протидію корупції, репресивної внутрішньої політики Володимира Путіна і війні, яку він веде в Україні».

 

На думку Жанни Нємцової «це не була ні журналістика, ні свобода слова. Це було підбурювання до вбивства, підтримуване державою». Вона також  зазначає у листі, що сам Борис Нємцов в травні 2014 року закликав західних лідерів «до введення візових санкцій, спрямованих проти пропагандистів Путіна». Незважаючи на це, як підкреслює дочка політика, «багато хто з цих людей їздять на Захід, в т.ч. в ЄС ».

 

«Така ситуація неприпустима, - заявляє Жанна Нємцова. - Вона особливо неприпустима в стосовно тих урядових пропагандистів, які безпосередньо несуть відповідальність за підбурювання людей проти мого батька». 

 

Окрема частина документа «Приклади і докази публічних закликів до позасудової розправи над Борисом Нємцовим» містить висловлювання вищезгадуваних співробітників російських ЗМІ з посиланням на ТБ-програми, в яких пролунали слова, що підтверджують заклики до розправи над політиком.

 

Видання нагадує, що 15 травня у Варшаві Жанна Нємцова отримала замість загиблого батька премію «Орел» Яна Карського. Борис Нємцов був посмертно нагороджений за «сміливість свободи слова».

 

Нагадаємо, напад на Бориса Нємцова було вчинено ввечері 27 лютого. Вбивство сталося на Великому кам'яному мосту, що в центрі Москви поруч із Кремлем.  В політика вистрілили невідомі. Внаслідок поранень він помер. 28 лютого стало відомо, що політик готував до публікації  доповідь із доказами участі російських військових у військових діях проти України на Донбасі.

 

Донька російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за вбивство батька на президента Росії Володимира Путіна і закликала запровадити санкції проти керівників державних телеканалів РФ, які вели наклепницьку кампанію проти опозіціонера.

 

Співголова російської політичної партії РПР-ПАРНАС, екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов в ході візиту до США передав в Конгрес список журналістів російських телеканалів, проти яких, на його думку, потрібно ввести американські санкції. Пан Касьянов не назвав прізвища журналістів, які ввійшли до списку, але зазначив, що вони брали участь у цькуванні опозиційного політика Бориса Нємцова.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Радио Польша»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду