Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн

Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн

28 Травня 2015
2327
28 Травня 2015
17:56

Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн

2327
Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн
Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн

Слухання справи про вбивства активістів Євромайдану транслюватиметься в режимі онлайн. Про це сьогодні на брифінгу повідомила в.о. начальника прес-служби Державної судової адміністрації Ольга Какауліна, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Для забезпечення максимальної відкритості цього процесу буде організована відеотрансляція судових засідань на офіційному порталі судової влади України», - сказала пані Какауліна.


Водночас вона підкреслила, що буде транслюватися не весь судовий процес, а тільки відкрита частина. Для допиту свідків та членів сімей активістів, які постраждали під час подій на Майдані, передбачена можливість використання відеоконференцзв'язку, що дозволить брати участь у засіданні, перебуваючи в приміщенні місцевого суду.



Також у прес-службі підкреслили, що справа про вбивства на Майдані буде розглядатися за участю присяжних, що стане другим прецедентом в історії незалежної України.



Адвокат Небесної сотні Віталій Тітич зазначив, що в процесі судового засідання можливі зміни термінів розгляду. «На якомусь етапі ми побачимо в цьому кримінальному провадженні кілька цікавих речей, які будуть змінювати строки розгляду», - сказав він, додавши, що у цій справі проходить 140 потерпілих.

 

Видання нагадує, що слухання справи про вбивства активістів Євромайдану розпочнеться 3 червня в Святошинському районному суді Києва.

 

Нагадаємо, у Державній судовій адміністрації України розпочинає функціонування прес-центр судової влади.  Рішення про створення прес-центру було ухвалено 5 серпня минулого року з метою «гармонізації відносин судової влади та суспільства, об'єктивного висвітлення діяльності судової влади в засобах масової інформації».

 

 Новий відділ прагне побудувати партнерські стосунки та налагодити тісну співпрацю з медіа з метою інформування громадськості про діяльність судів, органів суддівського самоврядування, Державної судової адміністрації та органів судової влади України. Вся інформація про засідання та діяльність Ради суддів України, розгляд справ в судах, важливі заходи, плани та інші події в органах судової влади України буде розміщуватись на офіційній сторінці прес-центру на порталі «Судова влада України».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду