Роскомнагляд нарешті повідомив, чому не реєструє кримськотатарський канал ATR

Роскомнагляд нарешті повідомив, чому не реєструє кримськотатарський канал ATR

28 Травня 2015
2103
28 Травня 2015
11:16

Роскомнагляд нарешті повідомив, чому не реєструє кримськотатарський канал ATR

2103
Роскомнагляд нарешті повідомив, чому не реєструє кримськотатарський канал ATR
Роскомнагляд нарешті повідомив, чому не реєструє кримськотатарський канал ATR

Остання відмова в реєстрації документів кримськотатарського телеканалу ATR, що припинив 1 квітня мовлення в окупованому Росією Криму, пов'язаний з листом прокуратури, яка заявляє, що засновники каналу можуть мати громадянство інших країн. Про це сказав російським журналістам заступник глави Роскомнагляду Максим Ксензов, передає російське інформагентство «РИА Новости».

 

За його словами, Роскомнагляд готовий консультувати телеканал з питання реєстрації у встановленому законом порядку на загальних підставах. Про це він сказав, відповідаючи на запитання представника телеканалу ATR. «Ми готові консультувати. Зробіть документи. Те, що зараз ми вам повернули, пов'язане з листом прокуратури, яка проводила перевірку. У нас є сумніви, що засновники, ті люди, які подали документи, не мають інших громадянств», - заявив пан Ксензов.

 

За його словами, Роскомнадзор має також претензії до юридичної служби кримськотатарського телеканалу  ATR та процедури подання документів на реєстрацію. Максим Ксензов стверджує, що документи подаються за участю компаній-посередників і мають порушення в оформленні.

 

Водночас він заявив, що на сьогоднішній день в Криму зареєстровано 28 ЗМІ, що працюють і використовують кримськотатарську мову. Пан Ксензов також заявив, що ставить під сумнів, за його  словами, «винятковість телеканалу ATR».

 

Нагадаємо, раніше глава Роскомнагляду Олександр Жаров зазначив, що припинення мовлення телеканалу ATR відбулося «з ініціативи власників, які подали відповідну заявку», і заявив, що відомство готове зареєструвати канал.

 

19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

1 квітня більшість ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR - розважально-інформаційний телеканал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер» - змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітив раніше.

 

Кримськотатарський телеканал ATR твердо має намір домагатися отримання всіх необхідних дозвільних та ліцензійних документів для відновлення мовлення відповідно до законодавства Російської Федерації, заявила генеральний директор ATR Ельзара Іслямова, коментуючи заяву глави Роскомнагляду Олександра Жарова, який пообіцяв, що Роскомнадзор зареєструє ATR в тому випадку, якщо телеканал збере повний пакет документів. 

 

23 квітня  так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Общественной крымскотатарской телерадиокомпании» (ОКТРК) , на яку планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Миллет», радіо - «Ветан».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду