Окупаційна влада Криму закликала посилити інформаційну війну з Україною

Окупаційна влада Криму закликала посилити інформаційну війну з Україною

20 Травня 2015
2678
20 Травня 2015
13:35

Окупаційна влада Криму закликала посилити інформаційну війну з Україною

2678
Окупаційна влада Криму закликала посилити інформаційну війну з Україною
Окупаційна влада Криму закликала посилити інформаційну війну з Україною

Голова так званої «Державної ради» в окупованому Росією Криму Володимир Константинов закликав кримське «Міністерство інформації» більше працювати над пропагандою республіки на противагу повідомленнями про півострів, які з'являються в українських медіа. Про це він сказав на засіданні «Держради» 20 травня, повідомляє видання «Крым. Реалии».

 

«Ми перебуваємо у ворожому інформаційному середовищі. Україна, як і раніше, з нами воює, вона в нашу сторону зригує величезну кількість брехні і ненависті. На цій брехні і ненависті формується нове покоління українців. Потрібно протистояти цьому, організовувати дуже розумну пропаганду сучасного Криму, наших, кримських  ідей, з якими ми робили «Кримську весну». Робота повинна вестися дуже-дуже серйозна, розслаблятися нам не можна! Інформаційна війна з Кримом ведеться повною мірою», - зазначив чиновник.

 

Як повідомило видання, нинішній глава «Міністерство інформації» Криму та віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський 20 травня виступав у парламенті Криму з доповіддю про роботу відомства.

 

Нагадаємо, у квітні Міністерство інформаційної політики України (МІП) запустило загальнонаціональну соціальну кампанію «Крим - це Україна» та заявило, що ФСБ та Слідчий комітет РФ своїми діями в Криму постійно знищують свободу слова, позбавляючи кримських журналістів права на професію.

 

Нещодавно окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House.

 

З 1 квітня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер» змушені були припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

У травні нинішній прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що понад 10 сайтів у Криму закрито за «екстремістські висловлювання».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду