29 травня -  концерт-презентація видання «Спектри нової музики в Україні»

29 травня - концерт-презентація видання «Спектри нової музики в Україні»

19 Травня 2015
2452
19 Травня 2015
18:28

29 травня - концерт-презентація видання «Спектри нової музики в Україні»

2452
29 травня -  концерт-презентація видання «Спектри нової музики в Україні»
29 травня -  концерт-презентація видання «Спектри нової музики в Україні»

29 травня о 17.00 державне спеціалізоване видавництво «Музична Україна» презентує у Національній спілці композиторів України (Київ, вул. Пушкінська, 32) унікальне видання творів молодих вітчизняних композиторів, учасників програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Gaude Polonia.

 

Видання «Спектри нової музики в Україні», яке містить твори для скрипки та фортепіано учасників стипендії Gaude Polonia, здійснено при підтримці Польського Інституту у Києві. Захід відбудеться в рамках XXV Міжнародного фестивалю «Музичні прем'єри сезону 2015», який проходитиме в Києві з 25 травня по 1 червня.

 

Стипендіальна програма Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Gaude Polonia, яка передбачає піврічне стажування молодих українських митців у найпрестижніших навчальних закладах Польщі, функціонує вже 12 років і стала потужною базою для навчання, становлення та формування творчої особистості митців, адже участь у ній брали люди, які закінчили професійне навчання і знаходились на дуже складному шляху до самостійного творчого життя. Усі композитори, котрі побували на програмі «Gaude Polonia» з 2003 року, представляють сьогодні українську композиторську школу як в Україні, так і за її межами.

 

Концертний тур з промоцією збірки починається 29 травня у Києві, продовжується 12 червня у Кракові (Польща), 14 червня в Катовіце (Польща), та завершиться 9 жовтня концертом у рамках XXI Міжнародного фестивалю «Контрасти» у Львові. Концерти в Польщі відбудуться при підтримці Інституту Адама Міцкевича, Центру Музичної Інформації Польщі та Спілки композиторів Польщі.

 

Видання розповсюджується по бібліотеках та мистецьких навчальних закладах України та Польщі, що  надасть можливість поповнити концертний репертуар музикантів обох країн.

 

У концертній програмі: Анна Хазова, Presto energico;  Богдана Фроляк, «Венера у хутрі»; Андрій Мерхель, «Сцена»;  Олена Леонова, «Елегія»; Олена Ільницька, «Серенада»; Євген Петриченко, «Нотатки»; Богдан Сегін, «Гамма Волопаса»;  Золтан Алмаші, «Вступ до неіснуючої пісні»;  Богдан Кривопуст, «Квітка папороті»;  Олександр Шимко, «Ти - Океан». Твори виконують: Андрій Павлов (скрипка); Богдан Кривопуст (фортепіано).

 

Вступне слово: директор Польського інституту у Києві Ева Фігель.  Вхід на концерт-презентацію вільний.

 

Довідки за телефоном: (050) 805-57-64. Електронна адреса: muzukr1975@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду