8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня

8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня

13 Травня 2015
2146
13 Травня 2015
18:26

8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня

2146
8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня
8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня

21-24 травня відбудеться 8-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Цього року у рамках конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю покажуть близько 100 стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів Wiz-Art, майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

У міжнародному конкурсі цьогорічного фестивалю представлені 17 стрічок з Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України. Вони змагатимуться за головний приз фестивалю - гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях - найкраща режисура, найкращий сценарій та найкраща операторська робота.

 

Визначатиме найкращі короткометражки міжнародне журі фестивалю у складі трьох режисерів: Катaжина Ґондек (Польща), Крістофер Шварц (Австрія) та Олександр Ратій (Україна).

 

У національному конкурсі змагатимуться 10 українських стрічок, укладених у дві програми, серед них - «Віддалік», ігрова короткометражка Катерини Горностай, члена журі фестивалю Wiz-Art 2014, анімація Анатолія Лавренішина «Крамниця співочих пташок» та «В деревах», режисерський дебют відомої сценаристки Марисі Нікітюк.

 

Під час фестивалю відбудуться спеціальні кінопокази від партнерів фестивалю: Італійська панорама від SediciCorto Film Festival (м. Форлі, Італія), «Її роль: жінки у та поза кадром» від Феміністичної майстерні (м. Львів) і підбірка українських короткометражок від молодіжної платформи СУК («Сучасне українське кіно»). Новинкою цьогорічного фестивалю також є показ для найменших глядачів - підбірка анімаційних короткометражок «Шортики» (аудиторія - 4+).

 

Щорічний освітній блок фестивалю Wiz-Art Film School цього року закцентує увагу на практичних навичках у створенні кіно.

 

У своєму майстер-класі Анатолій Лавренішин розповість про секрети створення анімації. Менеджер з локацій та виконавчий продюсер Петро Рудольфович розповість про особливості роботи на знімальному майданчику. Сценаристка Марися Нікітюк презентує авторський сценарний курс, який відбудеться у Львові в липні 2015 року. Український режисер Олександр Ратій розповість про структуру сценарію у своєму майстер-класі «Комедія та драма для околиць і гаражів». Відбудуться сценарні читки від блогу сценарної майстерності All About Storytelling.

 

Австрійські режисери Крістоф Шварц, Гай Ліхтенштейн та польська режисерка Катажина Гондек проведуть зустрічі у форматі «запитання та відповіді».

 

У рамках фестивалю 22 травня у Білій залі Львівської міської ради відбудеться прес-конференція та презентація новоствореної Львівської кінокомісії, напівдержавної структури, котра покликана сприяти кінопроцесу в місті.

 

Квитки на покази та фестивальні абонементи можна придбати на сайті tiketclub.com.ua.

 

«Wiz-Art запрошує наших глядачів не лише дивитись, але й брати участь у створенні кіно. Рефлексувати на тему сьогодення, формулювати і висловлювати власну думку, бути активними, а отже робити майбутнє тут і зараз разом з нами», - коментує директорка фестивалю Ольга Райтер.

 

Нагадаємо, що гран-прі фестивалю Wiz-Art 2014 здобула стрічка польського режисера Матеуша Гловацького «Вбити тітку». Найкращим українським фільмом була названа 8-хвилинна анімація Ольги Макарчук «Жуйка».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2146
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду