Жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії – Джеффрі Пайєтт

Жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії – Джеффрі Пайєтт

7 Травня 2015
3928
7 Травня 2015
13:50

Жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії – Джеффрі Пайєтт

3928
Жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії – Джеффрі Пайєтт
Жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії – Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що жителі Донбасу стали жертвами інформаційної кампанії Росії. Про це він сказав в ефірі передачі «Донбас. Реалії» на «Радіо Свобода».

 

«Це спеціально нав'язана війна, а населення Донбасу стало жертвою дезінформації та пропагандистської кампанії», - заявив пан Пайєтт.

 

Розмова в ефірі стосувалася українсько-американської співпраці, зокрема командно-штабні навчання у Львівській області, інформацію про які в російськиз ЗМІ  подають негативно.

 

«Мушу сказати, що інформаційна війна яку веде Росія досить ефективна. США не постачає Україні військову зброю. Безперечно, ми підтримуємо мирні процеси та режим «припинення вогню». Мені це нагадає минулорічну ситуацію, коли сепаратисти тільки-но почали захоплювати адміністративні будівлі у Донецьку. Пам'ятаю тоді вивісили величезні банери із написом: «Ми мусимо звільнитися від НАТО». Це ж божевілля! Тому що там не було ніякого НАТО», - додав посол.

 

Він наголосов, що США підтримують суверенітет та територіальну цілісність усієї України, частина якої наразі окупована. «Тому ми докладаємо усіх зусиль, щоб підтримати Мінський мирний процес та мирний план президента Петра Порошенка», - зазначив Джеффрі Пайєт.

 

Джеффрі Пайєтт також заявив, що Росія повинна звільнити Надію Савченко та інших в'язнів, відвести усе важке озброєння та забезпечити режим «припинення вогню», який нині не дотримується, та відновити повністю український контроль над міжнародно визнаними кордонами під моніторингом ОБСЄ.

 

Нагадаємо, у березні посол США в Україні  Джеффрі  Пайєтт заявив, що Сполучені штати вітають ухвалення Верховною Радою закону щодо суспільного мовлення, а також уважно стежать за дискусіями стосовно медіавласності та регулювання медіа в Україні.

 

20 березня президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що Європейська рада на саміті ЄС у Брюсселі вирішила розробити план протидії російській пропаганді. Перед цим стало відомо, що першим кроком протидії російській пропаганді має стати створення так званої «комунікаційної команди» експертів, яка займатиметься моніторингом російських ЗМІ, виявлятиме спотворення фактів та інформувати про них країни ЄС. У квітні зовнішньополітична служба ЄС оголосила набір фахівців для боротьби з російською антизахідної пропагандою.

 

На початку січня стало відомо, що чотири країни - Литва, Великобританія, Данія та Естонія - звернулися до Єврокомісії із закликом розробити план дій щодо боротьби з російською пропагандою, а саме - створити російськомовний телеканал для боротьби з пропагандою російського ТБ. 30 березня міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор заявив, що російська пропаганда є просто огидною. Міністр також повідомив про роботу над створенням незалежного російськомовного ЗМІ у відповідь на російську пропаганду. У квітні в Фінляндії було створено окрему робочу групу, яка боротиметься з російською пропагандою.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду