Київські підлітки визнали кращим європейським фільмом року італійський кінокомікс

Київські підлітки визнали кращим європейським фільмом року італійський кінокомікс

4 Травня 2015
2589
4 Травня 2015
15:36

Київські підлітки визнали кращим європейським фільмом року італійський кінокомікс

2589
Київські підлітки визнали кращим європейським фільмом року італійський кінокомікс
Київські підлітки визнали кращим європейським фільмом року італійський кінокомікс

3 травня юне журі у Києві обрало переможця премії Young Audience Award Європейської кіноакадемії (European Film Academy) - ним став італійський кінокомікс «Невидимий хлопчик» режисера Габріеле Сальватореса. Про це повідомляє
прес-служба кінодистрибуторської компанії «Артхаус Трафік».

 

Перегляд фільмів-номінантів і голосування за лауреата Young Audience Award відбувалося одночасно у 25 європейських містах - від Лондона до Тбілісі. У Києві захід пройшов вперше. Думка молодих киян збіглося з рейтингом більшості: левову частку голосів зібрав фільм «Невидимий хлопчик».

 

У стрічці йдеться про сором'язливого Мікаеле, який одного дня приміряв карнавальний костюм, який зробив його невидимим і перетворив на справжнього супергероя.

 

Режисер стрічки Габріеле Сальваторес у 1992 році отримав Оскара за фільм «Середземне море», його роботи неодноразово брали участь у Каннському МКФ, а фільм «Нірвана» належить до класики кіберпанку.

 

Конкурентами «Невидимого хлопчика» були два учасника Берлінського кінофестивалю - ірландська сімейна драма «Ти теж бридкий» і драма дорослішання «Моя худа сестра» (Найкращий фільм дитячої програми в Берліні). Після перегляду кожного фільму в журі відбувалася дискусія. Глядачі обирали переможця шляхом голосування.

 

Приз Європейської кіноакадемії є альтернативою кінопремії Оскар і за значенням прирівнюється до призу Каннського МКФ. Європейська кіноакадемія відзначає найкращі стрічки вже 27 років, однак приз за найкращий дитячий фільм був заснований 5 років тому.

 

Показ фільмів і голосування Young Audience Award організував фестиваль мистецтва кіно для дітей «Чілдрен Кінофест» у співпраці з Goethe-Institut і дитячим освітнім проектом Cinema Kids.

 

Нагадаємо, «Чілдрен Кінофест-2015» пройде у 12 українських містах з 29 травня по 7 червня. Місія фестивалю - популяризувати кіно серед дітей різного віку й розвивати традиції сімейного культурного дозвілля. Безкоштовна реєстрація на покази починається 10 травня на сайті childrenkinofest.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду