Програму «Хроніки Донбасса» «Громадського радіо» приймають в FM у дев'яти населених пунктах сходу України

Програму «Хроніки Донбасса» «Громадського радіо» приймають в FM у дев'яти населених пунктах сходу України

30 Квітня 2015
2831
30 Квітня 2015
16:38

Програму «Хроніки Донбасса» «Громадського радіо» приймають в FM у дев'яти населених пунктах сходу України

2831
Програму «Хроніки Донбасса» «Громадського радіо» приймають в FM у дев'яти населених пунктах сходу України
Програму «Хроніки Донбасса» «Громадського радіо» приймають в FM у дев'яти населених пунктах сходу України

Програму «Хроники Донбасса», яку «Громадське радіо» щодня виробляє з грудня 2014 року, мешканці сходу України можуть почути щонайменше у дев'яти населених пунктах Донецької та Луганської областей. Про це представники інтернет-радіостанції розповіли на брифінгу «Нові проекти та виклики», який відбувся в Українському кризовому медіацентрі 30 квітня.

 

З 16 квітня нові випуски новинної програми виходять 12 разів на день, на початку кожної години з 8.00 до 21.00  в ефірі онлайн-мовлення «Громадського радіо».

 

Програму інтернет-радіостанції чути на підконтрольних і непідконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей завдяки співпраці з трьома FM-радіостанцями: «Радіо-24», «Русского радио» та «Перець-ФМ».  

 

«На хвилях ″Радіо-24″ нас можна слухати у Донецьку та  Костянтинівці 103,1 МГц на 10-ій хвилині, всього це 12 випусків новин. На хвилях ″Русского радио″ в Луганську та Широкому нас чути на 104,8 МГц, в Донецьку і Волновасі на 97,0 МГц на початку години - всього чотири випуски щодня. На хвилях ″Перець ФМ″ наші новини звучать у Артемівську на 106,6 МГц, у Красноармійську на 100,7 МГц, у Краматорську на 105,7 МГц, в Маріуполі на 105,8 МГц - наші новини виходять на 35-й хвилині години, всього чотири випуски на день», - повідомила редакція.

 

Окрема версія новин виходить на Донецькій ОДТРК, яка зараз розміщується у Краматорську, на Донеччину та Луганщину. Колектив радіостанції щиро подякував колегам, завдяки яким їх продукт став доступним для прослуховування мешканцями Донбасу.

 

 

Ведучі «Громадського радіо» Ірина Славінська та Андрій Куликов, волонтер з розвитку Лариса Мудрак, голова ГО «Громадське радіо» Олександр Бузюк та головний редактор Кирило Лукеренко

 

Головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко повідомив, що зараз команда проекту насамперед прагне отримати FM-частоти для мовлення на Донбас.

 

«Ми дуже хочемо отримати частоти для мовлення на Донбас уже в найлижчі місяці. Це не легко, бо їх потрібно прораховувати. Ми хотіли б хоча б тимчасово там мовити, а потім, можливо, подаватися на постійний конкурс. Варто сказати, що ми пропонуємо свій продукт всім областям України. Але зараз що стосується FM-мовлення - то "Громадське радіо" сконцентрувалося насамперед на Донбасі», - зазначив він.

 

Головред також повідомив, що незабаром програми «Громадського радіо» транслюватиме Луганська ОДТРК, яка зараз відновлює мовлення з Севєродонецька. «Ми сподіваємося на це. Є такі попередні домовленості», - додав пан Лукеренко.

 

Волонтер з розвитку «Громадського радіо» Лариса Мудрак додала, що триває технічне налагодження мовлення й Донецької ОДТРК під керівництвом Миколи Білоуса. Це відбувається за сприяння різних державних і недержавних організацій.

 

Лариса Мудрак та Кирило Лукеренко повідомили, що їм було непросто відчути аудиторію, яка живе на Донбасі, її потреби та інтереси, адже наразі є неможливим провести в регіоні соціологічні опитування. У цій справі їм допомогли працівники радіостанції, які переїхали до Києва з Луганської та Донецької областей, які працюють над створенням «Хроник Донбасса». У них лишилися контакти на місцях. Також редакція отримує відгуки від слухачів у соціальних мережах.

 

«Люди пишуть нам десятки повідомлень. Скажімо, взимку писали, що їм незручно слухати ранковий випуск наших новини через час - за Києвом це була 8 година, а на не підконтрольних Україні територіях - 9-та. Ми пішли назустріч і запровадили ще один випуск о 07.00», - розповів пан Лукеренко.

 

Він також повідомив, що радіостанція намагається бути якомога більш корисною для своїх слухачів на сході України.

 

«Ми дистанціюємося від емоцій, подаємо лише факти. Слухачів там цікавить, коли припиняться військові дії, де отримати пенсію, як ходять автобуси. Ми намагаємося простежити як речі, які стосуються цілого регіону, так і окремих громад, тим самим виконуючі функції суспільного мовника», - додав головний редактор.

 

Нагадаємо, 30 квітня команда «Громадського радіо» заявила також, що готова виробляти таку кількість продукту, якої потребує Суспільне радіо - аж до формату цілодобового мовлення.

 

Також нещодавно «Громадське радіо» розпочало збирати  гроші на продовження виробництва авторських програм Лариси Денисенко, Ірини Славінської та Олега Шинкаренка. Слухачів просять підтримати проект на краудфандинговій платформі «Спільнокошт». Також незабаром розпочнеться кампанія інтернет-радіостації на міжнародній платформі Indiegogo, якою опікуватиметься американська неприбуткова організація Razom.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook Vadym Roditieliev 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду