Пашинський звернувся до Генпрокуратури через інформацію в ефірі «Інтера»

Пашинський звернувся до Генпрокуратури через інформацію в ефірі «Інтера»

29 Квітня 2015
1902
29 Квітня 2015
14:31

Пашинський звернувся до Генпрокуратури через інформацію в ефірі «Інтера»

1902
Пашинський звернувся до Генпрокуратури через інформацію в ефірі «Інтера»
Пашинський звернувся до Генпрокуратури через інформацію в ефірі «Інтера»

Народний депутат від фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити інформацію, яку про нього поширив телеканал «Інтер». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу партії.

 

Йдеться про нібито причетність пана Пашинського до продажу арештованого палива, яке належало підприємствам бізнесмена Сергія Курченка, який переховується наразі в Росії.

 

«Я, як громадянин України, маю право на захист свого чесного імені та ділової репутації. Підкреслюю, що жодне слово щодо мого прізвища, яке було оприлюднене під час трансляції зазначених телепрограм, не відповідає дійсності», - заявив пан Пашинський.

 

Також депутат зазначив, що будь-яке повідомлення про злочин повинно ретельно перевірятися компетентними органами. «Разом з тим, інформація повинна подаватися об'єктивно, ґрунтуючись на фактах. Замість цього телеканал "Інтер" звернувся до класичних маніпуляцій, які застосовуються в інформаційних війнах олігархічних телеканалів проти їхніх політичних супротивників», - вважає Сергій Пашинський.

 

За словами пана Пашинського, у разі підтвердження оприлюдненої «Інтером» інформації про нього всі винні мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. «В іншому випадку - телеканал "Інтер" має публічно вибачитися і спростувати недостовірну інформацію», - підкреслив він.

 

Нагадаємо, 18 грудня минулого року народні депутати Олександр Турчинов, Сергій Пашинський та Вікторія Сюмар внесли на розгляд парламенту законопроект №1222-1 «Про заборону пропаганди комуністичної ідеології в Україні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду