Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»

Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»

29 Квітня 2015
3187
29 Квітня 2015
10:36

Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»

3187
Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»
Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має нерухомості в селі Лісники на Київщині, де 28 квітня охоронці напали на журналістів програми «Наші гроші» телеканалу ZIK. Про це йдеться в коментарі чиновника на офіційному сайті МВС.

 

Нагадаємо, вчора, 28 квітня, знімальна група програми журналістських розслідувань «Наші гроші» телеканалу ZIK у складі журналістки Надії Бурдeй, оператора Михайла Шелеста та водія Григорія Цизіна поїхала до будинку, який, за їх інформацією, належить заступнику міністра МВС Сергію Чоботарю та знаходиться в селі Лісники Києво-Святошинського району (Київська область). Як повідомив керівник проекту «Наші гроші»  Денис Бігус, який згодом прибув на місце інциденту, охоронці будинку двічі напали на знімальну групу - придушили оператора, відібрали камеру, вирвали навігатор з відео з машини. Журналісти викликали на місце події міліцію і дали свідчення.

 

Як уточнив керівник «Наших грошей», журналісти прибули до будинку для підготовки комплексного матеріалу для програми, у якій йдеться про високопосадовців МВС і, в тому числі, про Сергія Чеботаря. Під час зйомок з помістя пана Чеботаря виїхала машина із сімейними номерами замміністра, в якій нібито знаходилася його дружина.

 

На сайті МВС увечері того ж дня з'явився коментар заступника міністра Сергія Чеботаря з приводу інциденту. Він спростував інформацію щодо володіння нерухомістю за названою адресою.

 

«У мене немає будинку у селі Лісники Київської області. Все нерухоме майно внесено мною у декларацію. Іншої власності у мене немає. Обурений інформаційними провокаціями проти мене та моєї родини! Припиніть брехати та маніпулювати! Розумію бажання негідників дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. Розумію, що заважаємо Льовочкіну та компанії, куплених і обслуговуючих їх політиків. Але майте ж совість!», - заявив пан Чеботар.

 

«За вказаною адресою, для перевірки інформації, виїхала слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу міліції та прокуратура», - підтвердили у міліції.

 

Вранці 29 квітня Денис Бігус на своїй сторінці у Facebook написав, що команда проекту має відеозапис інциденту, на якому видно автомобіль нападників та частину його номера.

 

«Питання: якщо я знайду цього чорта раніше Авакова, чи призначать чи мене міністром МВС? По будинку: заступник Авакова Чеботар заявив на офіційному сайті МВС, що нерухомості в Лісниках у нього немає, а ми проект Льовочкіна. Питання: коли ми принесемо йому документи, чи спробує він їх зжерти?»,- написав журналіст.

 

Нагадаємо, що у листопаді минулого року тоді ще радник президента України, кандидат в народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко заявив, що має намір звернутися до генерального прокурора з проханням перевірити причетність керівництва Міністерства внутрішніх справ і, зокрема, заступник голови МВС Сергія Чеботаря, до корупційних схем.

 

Водночас  нардеп Сергій Каплін повідомив 26 квітня, що пана Чеботаря затримано у Фінляндії. 28 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі «Вестям» спростував інформацію про начебто затримання свого зама Сергія Чеботаря.

 

Антикорупційна програма «Наші гроші» розслідує незаконне використання бюджетних коштів через тендери та державні закупівлі. Проект виробляє телеканал ZIK у співпраці з інтернет-порталом «Наші гроші».

 

«Детектор медіа»

На фото з Facebook - Денис Бігус фотографує помістя у Лісниках, яке начебто належить Сергію Чеботарю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду