Російські хакери перехопили листи Обами

Російські хакери перехопили листи Обами

26 Квітня 2015
4258
26 Квітня 2015
16:23

Російські хакери перехопили листи Обами

4258
Російські хакери перехопили листи Обами
Російські хакери перехопили листи Обами

Хакери з Росії, проникли в інформаційну систему адміністрації президента США, повідомляє «Дождь» із посиланням на The New York Times та CNN.

 

Зломщики отримали доступ до архіву електронної пошти чиновників адміністрації, як, імовірно, й інших адресантів пана Обами. Електронну пошту Президента США, за попередніми даними, не зламано.

 

Хакери отримали доступ до графіка зустрічей Барака Обами й до даних з його електронного листування. При цьому, як ствердують представники Білого дому, жодного повідомлення, якими чиновники обмінюються через захищену урядову мережу, хакери не отримали.

 

Проте в адміністрації визнали, що несекретні листи зазвичай містять багато важливої ​​інформації, включаючи дипломатичне листування, робочий розклад, обговорення кадрових перестановок і кроків у сфері законодавства, а також дискусії про політику.

 

Про те, що російські хакери проникли в системи Білого дому і отримали доступ до конфіденційної інформації, стало відомо 8 квітня. Телеканал CNN з посиланням на спецслужби називав атаку однією з найбільших із помі тих, що були запущені проти урядових систем США.

 

Для впровадження в комп'ютери Білого дому хакери спочатку проникли в систему Держдепартаменту. Спецслужби США спробували витіснити зломщиків, але тим вдалося повернутися. Вторгнення в комп'ютерну систему адміністрації президента почалося з фішингу електронної пошти, який був запущений за допомогою електронної пошти Держдепу.

 

Раніше на цьому тижні міністр оборони США Ештон Картер, виступаючи в Стенфордському університеті, розповів, що російські хакери на початку року отримали доступ до незасекреченої частини комп'ютерної мережі Пентагону. «Нам швидко вдалося виявити проблему і перекрити доступ протягом доби», - запевнив він.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.trend.az

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду