У Києві вбили екс-депутата Олега Калашникова

У Києві вбили екс-депутата Олега Калашникова

16 Квітня 2015
3366
16 Квітня 2015
09:26

У Києві вбили екс-депутата Олега Калашникова

3366
У Києві вбили екс-депутата Олега Калашникова
У Києві вбили екс-депутата Олега Калашникова

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников. Про це «Українським новинам» повідомив один із його родичів.

 

Родич повідомив, що вбивство сталося близько 20:00 на Виноградарі (Подільський район) в будинку, де жив пан Калашников. «Він піднявся на 8 поверх, і був убитий пострілом із вогнепальної зброї», - сказав співрозмовник. На шум пострілів вибігла дружина і викликала співробітників міліції, які на цей момент працюють на місці події.

 

Родич також повідомив, що останнім часом пану Калашникову погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема за заклик широко відзначати 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. Також йому надсилали повідомлення з відповідними погрозами.

 

Пізніше в міліції підтвердили інформацію про вбивство екс-депутата.

 

Радник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що слідство розглядатиме кілька версій вбивства, серед них: політична діяльність Калашникова, в тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого антимайдану в Маріїнському парку; його бізнес-інтереси і в тому числі питання позик і боргів; особистісні відносини; вбивство з метою пограбування; інші версії вбивства.

 

«Без сумніву, покійний дуже багато знав про те, хто і як фінансував Антимайдан, який коштував Януковичу і його камарильї кілька мільйонів гривень на день. Ці таємниці він забрав із собою в могилу», - написав на Facebook пан Геращенко.

 

Нагадаємо, Олег Калашников був фігурантом скандалу з журналістами, що трапився 12 липня 2006 року. Тоді під час зйомок у наметовому містечку Партії регіонів під стінами Верховної Ради України пан Калашников напав на знімальну групу СТБ - журналістку Маргариту Ситник та оператора Володимира Новосада. В результаті було нанесено тілесні ушкодження операторові, пошкоджено камеру та вилучено відеокасету з записом репортажу.

 

2 липня 2007 року Генеральний прокурор Олександр Медведько заявив журналістам, що прокуратура «не знайшла достатньо доказів для притягнення до відповідальності депутата 5 скликання Олега Калашникова». Після майже двох років розслідування кримінальна справа була закрита. Олег Калашников весь цей час наполягав на відсутності своєї провини і звинувачував журналістів телеканалу СТБ у провокаціях - хоча 13 липня 2006 року пан Калашников власноруч підписав заяву, в якій вибачився перед журналістами за «інцидент» та пояснював свої дії «втомою та спекою».

 

За цей інцидент пана Калашникова було виключено з Партії регіонів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3366
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ИНАКО
3269 дн. тому
прочитал последнее письмо Калашникова. Он возмущался, что сегодня в Украине нет свободы слова. Как мы помним, Калашникова в свое время "выгнали за жестокость из гестапо" - не взяли в Партию Регионов из-за того, что собственноручно избивал журналистов. Что-то не вяжется его любовь к свободе слова и ненависть к журналистам? Насчет же "спецбатальонов" моя версия такова: их создали журналисты. Предполагаю, что следующей жертвой "батальона мести" заслуживает стать чиновник из Броваров, который нагло спустил с лестницы Романа Бочколу.
ODNAKO
3269 дн. тому
Ну, судя по району проживания и по строению, где жил нардеп, со средствами и прочим у человека всё было более чем по-скромному (в отличаи от "жити по-новому"). Ну а тенденция последних месяцев неумолимо говорит, что "нове эвропэйскэ життя" у нас уж больно смахивает на лихие 90-ые в ухудшенном их варианте. В "эвропі", если вдруг пан Гэращэнко и Ко и его шеф экс-бизнесмен подзабыли, вообще-то правонарушения,коррупцию и пр. и другие вопросы решают следствие и суд, а не "батальони" и спецподразделения по иммитации "самоубийств"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду