У Росії заборонили фільм «Номер 44» про радянського маніяка через «спотворення образів радянських людей»

У Росії заборонили фільм «Номер 44» про радянського маніяка через «спотворення образів радянських людей»

15 Квітня 2015
3282
15 Квітня 2015
19:53

У Росії заборонили фільм «Номер 44» про радянського маніяка через «спотворення образів радянських людей»

3282
У Росії заборонили фільм «Номер 44» про радянського маніяка через «спотворення образів радянських людей»
У Росії заборонили фільм «Номер 44» про радянського маніяка через «спотворення образів радянських людей»

У Росії заявляють про неприпустимість прокату ігрового фільму «Номер 44» (оригінальна назва Child 44) про радянського розвідника, який за сюжетом розслідує вбивства дітей, і відкликають заявку на прокатне посвідчення стрічки. Про це йдеться у спільній заяві Міністерства культури РФ та російської компанії «Централ Партнершип», повідомляє офіційний сайт Мінкульту Росії.

 

Світова прем'єра фільму «Номер 44» (в оригіналі Child 44) виробництва американської кінокомпанії Lionsgate запланована на 17 квітня, одночасно планувався вихід стрічки у російський прокат. Однак 14 квітня відбувся перегляд фінальної версії картини за участю експертів, представників Міністерства культури, російського прокатника - компанії «Централ Партнершип» та ЗМІ, після якого «Централ Партнершип» відкликала з Міністерства культури РФ заявку на отримання прокатного посвідчення для фільму «№44», приймаючи на себе будь-які комерційні наслідки, що випливають з цього рішення.

 

«За підсумками прес-перегляду в Міністерство культури РФ надійшли питання, що стосуються змісту фільму, в першу чергу - спотворення історичних фактів і своєрідних трактувань подій до, під час і після Великої Вітчизняної війни, а також образів і характерів радянських громадян тієї історичної епохи. Після даного перегляду думки прокатників і представників Мінкультури збіглися: прокат подібного роду фільмів напередодні 70-річчя Перемоги неприпустимий», - йдеться у спільній заяві Міністерства культури РФ та російської компанії «Централ Партнершип».

 

Компанія на своєму сайті також пояснила, чому вирішила відмовитися від російського прокату фільму «Номер 44». «Централ Партнершип» підтвердила, що рішення про відкликання заявки на отримання прокатного посвідчення ухвалене за підсумками перегляду остаточної версії фільму за участю Міністерства культури РФ і представників громадських організацій.

 

«Права на фільм "Номер 44" були придбані "Централ Партнершип" в 2011 році в рамках пакетної угоди з купівлі фільмів у кінокомпанії Summit. Ми вносили ряд змін як на рівні сценарію, так і на рівні продакшну і дубляжу. Тим не менш, результат цієї роботи нас не задовольнив. У цій ситуації остаточне рішення про вихід фільму в російський прокат ми вирішили прийняти після громадського обговорення. Ми задоволені тим, що наші позиції з Міністерством культури збіглися. Вважаємо важливим у майбутньому посилити контроль держави за прокатом фільмів, що мають соціально значимий контекст», - прокоментував рішення генеральний директор «Централ Партнершип» Павло Степанов.

 

 

Наразі покази фільму у Росії скасовані, рекламу знято. Як пише російське видання TJ, представник мережі кінотеатрів «Формула кіно» повідомив, що всі покази фільму, намічені на 16 квітня і наступні дні, були скасовані. Ще об 11.30 ранку 15 квітня на сайті «Формули кіно» залишалися сеанси «Номера 44», однак до 12.00 профіль фільму був повністю з нього видалений.

 

Видання TJ також повідомляє, що стрічка режисера Даніеля Еспіноси заснована на бестселері «Дитя 44» 2008 року, написаному британським письменником Томом Робом Смітом. Він розповідає про дискредитованого офіцера радянської розвідки Лева Демидова, який розслідує серію жорстоких дитячих убивств в сталінському СРСР, на кожному кроці борючись «з системою».


Роль Демидова у фільмі виконує британський актор Том Харді, а партія його дружини дісталася шведській актрисі Нумі Рапас. Крім них в картині зіграли Гарі Олдман, Юель Кіннаман і Венсан Кассель.

 

Сам Роб Сміт заявляв, що в ролі головного лиходія в його книзі, першою з трилогії, виступає не стільки маніяк-вбивця, скільки сама Росія. Наприклад, за сюжетом, начальство змушує Лева Демидова відректися від власної дружини і знижує на посаді, коли той відмовляється.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду