Гранти Президента на кіно отримають Аліна Горлова та Максим Мадонов

Гранти Президента на кіно отримають Аліна Горлова та Максим Мадонов

9 Квітня 2015
3285
9 Квітня 2015
18:41

Гранти Президента на кіно отримають Аліна Горлова та Максим Мадонов

3285
Гранти Президента на кіно отримають Аліна Горлова та Максим Мадонов
Гранти Президента на кіно отримають Аліна Горлова та Максим Мадонов

Експертна комісія для оцінки проектів на здобуття гранта Президента України молодими діячами у галузі кінематографії рекомендує на розгляд колегії Міністерства культури України два проекти: документальний повнометражний фільм «Холодний Яр. Заповіт» режисерки Аліни Горлової, та короткометражну анімаційну стрічку «Через океан» режисера Максима Мадонова. Про це повідомили в Державному агентстві з питань кіно у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

Водночас на сайті Держкіно з'явилося повідомлення:

 

«У відповідності до Підсумкового протоколу переможцями цьогорічного конкурсу стали:

 

Горлова Аліна Едуардівна, режисер - створення неігрового повнометражного фільму «Холодний Яр. Заповіт» на базі ТОВ «Табор» - розмір фінансування 113 500 грн;

 

Мадонов Максим Володимирович, режисер - створення короткометражного анімаційного фільму «Через океан» на базі ТОВ «ІнсайтМедіа» - розмір фінансування 113 500 грн».

 

Як ідеться в підсумковому протоколі, загалом на конкурс було подано 8 проектів: анімаційний повнометражний проект «Віктор Робот» Анатолія Лавренішина (ТОВ «Маркус Філм»), художній короткометражний фільм «Гойдалки» Валерії Сочивець (ТОВ «Віател», творче об`єднання вільні), ігрова короткометражка «Коригувальники» Нарімана Алієва (ФОП «Дунай Ю.Б.»), повнометражний документальний фільм «Пробудження» Максима Наконечного (ТОВ «Табор»), короткометражна ігрова стрічка «Технічна перерва» Валерії Сочивець (ТОВ «Віател»), повнометражний документальний фільм «Душа живе своїм законом» Алли Чурі (ТОВ «ІнсайтМедіа») та два проекти, які стали переможцями.

 

Переможці визначалися шляхом рейтингового голосування членів Експертної комісії. При цьому проекти «Віктор Робот» режисера Анатолія Лавренішина та «Через океан» режисера Максима Мадонова набрали рівну кількість балів, тому були винесені на додаткове голосування, яке відбулось під час інтернет-конференції. За результатами інтернет-конференції членами Експертної комісії найбільшу кількість голосів набрав проект «Через океан» режисера Максима Мадонова.

 

Зауважимо, що 27 березня склад Експертної комісії для оцінки проектів на здобуття гранта Президента України у галузі кінематографії оновився і до нього увійшли:

Пилип Іллєнко - голова Державного агентства з питань кіно, голова Експертної комісії;

Ростислав Карандєєв - заступник міністра культури;

Богдан Вержбицький - кінооператор, заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри кінотелеоператорства Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого;

Павло Білаш - директор департаменту мистецтв та навчальних закладів Міністерства культури України;

Андрій Дончик - кінорежисер;

Андрій Алферов - кінокритик, голова відділу кіноредакції телеканалу «1+1» і ведучий програми «Підпільна імперія»;

Денис Іванов - генеральний директор компанії «Артхаус Трафік».

 

Низка проектів, які були подані на конкурс грантів і один з переможців були учасниками сьомого пітчингу Держкіно.

 

Нагадаємо, Держкіно оголосило конкурс на здобуття гранта Президента у галузі кінематографії в лютому.

 

Олеся Анастасьєва, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду