8 квітня – дискусія Олександра Барабошка і Сергія Дідковського про пропаганду в блогосфері

1 Квітня 2015
3077
1 Квітня 2015
16:29

8 квітня – дискусія Олександра Барабошка і Сергія Дідковського про пропаганду в блогосфері

3077
8 квітня – дискусія Олександра Барабошка і Сергія Дідковського про пропаганду в блогосфері

8 квітня у рамках проекту «Культура vs пропаганда», організованого ГО «Форум видавців», Фундацією Дарини Жолдак за підтримки Fedoriv Hub, відбудеться чергова дискусія. Її тематичне поле - блогосфера. Учасниками дискусії стануть люди, відомі своєю активністю в інтернет-просторі, - Krus Krus (Олександр Барабошко) та Сергій Дідковський. Модеруватиме захід журналіст Олексій Ананов.

 

Як відомо, Міністерство інформаційної політики закликало українців, які мають доступ до інтернету, долучитися до так званих інформаційних військ, що даватимуть відсіч інформаційним атакам проти України. Втім, на думку експертів, кожен рядовий блогер чи користувач соціальних мереж сьогодні так чи інакше є борцем на інформаційному фронті. Що має бути їхньою зброєю: правда та об'єктивність чи фейки та маніпуляції фактами, - адже на війні як на війні. Можливо, блогери сьогодні навпаки мають не воювати, а вести миротворчу діяльність?

 

«Місія будь-якої людини, яка бере участь у публічній дискусії, - спиратися в своїх словах на факти. Слід виключити будь-які домисли та мінімізувати емоційну складову», - вважає Сергій Дідковський.

 

«За моїми спостереженнями, тенденції до «миротворчості» серед блогерів та користувачів соціальних мереж сьогодні поки що немає. Можливо, є лише певний спад агресивності. Взагалі блогери мають діяти в рамках загальної стратегії інформаційної політики країни, залежно від того, яке завдання для країни є актуальним, - жорстка протидія пропаганді чи «миротворчість», - вважає Krus Krus.

 

Коротко про учасників дискусії:

Krus Krus (Олександр Барабошко) - блогер, перший стример подій на Майдані;

Сергій Дідковський - PR-стратег компанії «Ольшанський і партнери».

 

Захід відбудеться 8 квітня о 19.00 у просторі Fedoriv Hub за адресою: Київ, Arena City, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх).

 

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Фундації Дарини Жолдак і Форуму видавців - «100000 книг для сільських бібліотек».

 

Реєстрація обов'язкова.

 

Серед усіх, хто зареєструється і завітає на захід, буде розіграно фірмовий блокнот Форуму видаців. Приз переможець отримає після завершення дискусії.

 

На сайті tsn.ua дискусію транслюватимуть у прямому ефірі.

 

У рамках проекту «Культура vs пропаганда» вже відбулися низка дискусій. Відео можна переглянути за посиланнями:

 

Література (учасники: Ірена Карпа, Любко Дереш, Лариса Денисенко);

Суспільне мовлення (учасники: Олександр Ткаченко, Зураб Аласанія, Діана Дуцик);

 

Культурна політика (учасники: Катерина Ботанова, Олесь Доній, Лариса Денисенко);

 

Філософія (учасники: Михайло Мінаков, Вахтанг Кебуладзе, Тарас Лютий);

 

Уроки історії (учасники: Ярослав Грицак, Олександр Зінченко, Вахтанг Кіпіані).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду