Оголошено збір коштів на документальний фільм про Олега Сенцова

Оголошено збір коштів на документальний фільм про Олега Сенцова

1 Квітня 2015
3115
1 Квітня 2015
13:39

Оголошено збір коштів на документальний фільм про Олега Сенцова

3115
Оголошено збір коштів на документальний фільм про Олега Сенцова
Оголошено збір коштів на документальний фільм про Олега Сенцова

Творці фільму про ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова оголосили збір коштів на виробництво стрічки. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповіла продюсер проекту Ольга Журженко.

 

Як вказано на краундфандінговій платформі Indiegogo, бюджет фільму становить 12,5 тисяч євро.

 

За задумом авторів, документальний фільм «Звільнити Олега Сенцова» розслідує обставини справи проти арештованого ФСБ у травні минулого року кінорежисера. «Це той випадок, коли не можна мовчати. Наш фільм не тільки і не стільки намагається вивчити ситуацію навколо цього дивного політичного процесу, скільки показати, як безглуздо і страшно виглядає сьогодні кафкіанська історія про протистояння людини і бездушної державної машини, в колеса якій він потрапив, схоже, випадково», - зазначає творча група стрічки.

 

Провідним автором фільму є російський кінорежисер Аскольд Куров («Зимо, йди!», «Ленінленд», «Діти 404»). Його співавтором є український кінорежисер Андрій Литвиненко, один з учасників альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж». Також у проекті задіяні продюсер Олега Сенцова Ольга Журженко та учасники проекту «Термін» продюсери Марія Гаврилова й Максим Туул.

 

Метою кінорежисерів є «накидати портрет Олега і поглянути в обличчя того колоса, якому він не побоявся протистояти». Працюючи над фільмом, вони записують і публікують відеоінтерв'ю на підтримку Олега Сенцова з відомими людьми з усього світу. Доки знімається фільм, ці ролики допомагають привернути увагу до боротьби за звільнення режисера.

 

 

Автори картини шукають відповіді на питання: «Хто є Олег Сенцов? Чому його підтримують всі ці люди? Чим він привернув увагу ФСБ? Чому дії і звинувачення проти Сенцова справляють враження таких заангажованих, непослідовних і навіть сміховинних? Де правда і де брехня в цій справі? І, якщо міркувати ширше, чи може людина, що потрапила в суд з політичних мотивів, взяти верх над авторитарною репресивною машиною?».

 

Не маючи можливості знімати Олега поза залою суду, вони шукають інших способів розповісти про цього кінорежисера: «Ми тісно спілкуємося з тими, хто добре знає Олега, але щоби не створювати їм зайвих проблем, їхніх імен поки що не називатимемо».

 

Фільм, кажуть його автори,  буде мозаїкою з різних матеріалів.

 

Долучитися до збору коштів на стрічку про українського режисера можна тут.

 

Як писала «Детектор медіа», Аскольд Куров розповів про зйомки фільму під час майcтеркласу в рамках фестивалю Docudays UA. Кінорежисер сподівається завершити стрічку після винесення вироку Олегу Сенцову.

 

Нагадаємо, 26 грудня 2014 року Лефортівський суд Москви продовжив термін утримання кінорежисера під вартою до 11 квітня.

 

Протягом кіфестивалю відомі режисери-документалісти записали відеозвернення на підтримку Олега Сенцова.

 

«Детектор медіа»

Ілюстрація - https://www.indiegogo.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду