«Інтер» заявляє про тиск «Народного фронту», і запевняє, що «ефір не стане підконтрольним кому б то не було»

«Інтер» заявляє про тиск «Народного фронту», і запевняє, що «ефір не стане підконтрольним кому б то не було»

30 Березня 2015
4229
30 Березня 2015
21:33

«Інтер» заявляє про тиск «Народного фронту», і запевняє, що «ефір не стане підконтрольним кому б то не було»

4229
«Інтер» заявляє про тиск «Народного фронту», і запевняє, що «ефір не стане підконтрольним кому б то не було»
«Інтер» заявляє про тиск «Народного фронту», і запевняє, що «ефір не стане підконтрольним кому б то не було»

Сьогодні, 30 березня, телеканал «Інтер» виступив із заявою, що народні депутати від «Народного фронту» зробили спробу чинити політичний тиск на телеканал «Інтер». Така заява з'явилася на сайті телеканалу.

 

Нагадаємо, народний депутат Антон Геращенко заявив, що депутати від «Народного фронту» просять Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу законного придбання медіагрупи. Вийшовши з будівлі Генпрокуратури, Антон Геращенко повідомив журналістам, що генеральний прокурор Віктор Шокін прийняв заяву народних депутатів і доручив начальнику одного з управлінь Генпрокуратури Павлу Жебрівському провести розслідування з даного питання. У свою чергу Віктор Шокін повідомив, що будуть допитані всі, хто причетний до продажу контрольного пакета телеканалу «Інтер» у 2013 році.

 

У відповідь телеканал «Інтер» заявляє, що народні депутати від «Народного фронту» «залякують ЗМІ, як тільки в засобах масової інформації говорять про корупцію в уряді».

 

«Телеканал "Інтер" вже не перший місяць піддається тиску з боку політиків, яким нічого відповісти в прямому ефірі на звинувачення в корупції. І тому вони бажають взагалі позбутися такого явища як прямий ефір. Минулої зими секретар РНБО Олександр Турчинов вже намагався використовувати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, його соратники тоді буквально вимагали закрити "Інтер". Тепер, коли законних підстав для тиску через регулятор так і не знайшлося, вирішили скористатися прокуратурою», - стверджують на телеканалі «Інтер».

 

У заяві, яка ніким не підписана, «Інтер» заявляє: «Ми нагадуємо "Народному фронту", що правоохоронні органи існують не для того, щоб по команді влади "накидатися" на неугодні ЗМІ. Телеканал "Інтер" продовжить інформувати українців про те, що відбувається в нашій країні і в світі, ефір не стане підконтрольним кому б то не було».

 

Варто нагадати, що моніторинг ЗМІ «Детектор медіа» регулярно фіксує факти піар-обслуговування інтересів власника «Інтера» Дмитра Фірташа у випусках новин телеканалу «Подробности недели» та «События недели».

 

«Продовження нападок на найбільш рейтинговий телеканал країни говорить про те, що далеко не всі політичні сили в Україні пройшли тест на вміння жити в демократичному суспільстві. Ми хочемо нагадати "Народному фронту", що без свободи слова не може бути демократії західного зразка», - заявляє «Інтер».

 

На каналі також запевняють, що акції «Інтера» повністю контролюються і управляються компаніями, що належать українським власникам.

 

«В структурі акціонерного капіталу немає ніяких російських грошей. Ще під час однієї з зимових атак політиків з "Народного фронту" на телеканал "Інтер" пакет акцій російського "Першого каналу" був викуплений, щоб прибрати навіть такий формальний привід для тиску на телеканал. Тому свобода слова і гострота дискусій в ефірі на "Інтері" - це те єдине, що "Народний фронт" намагається усунути», - звинувачує «Інтер».

 

Нагадаємо, депутат від «Опозиційного блоку», екс-керівник Адміністрації Віктора Януковича, бізнесмен, власник міноритарного пакету акцій  групи Іnter Media Group Limited (телеканали «Інтер», «Інтер+», НТН, K1, K2, «Ентер-фільм», «Мега», Zoom та Pixel) Сергій Льовочкін також заявив, що розцінює як тиск на опозицію подання депутатами від «Народного фронту» звернення до Генеральної прокуратури з приводу перевірки законності придбання медіагрупи за $ 2,5 млрд. 2013 році у колишнього власника, бізнесмена Валерія Хорошковського.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 30 березня, партія «Народний фронт» офіційно заявила,  що народні депутати НФ звернуться до Генеральної прокурори України із заявою про начебто злочин народного депутата від «Опозиційного блоку», одного з власників телеканалу «Інтер» (Inter Media Group) Сергія Льовочкіна, який очолював Адміністрацію колишнього президента Віктора Януковича.

 

У лютому 2013 року відбулася зміна власників і топ-менеджменту «Інтера». Зокрема, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа і йому належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited.

 

У січні Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата з «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка почала кримінальне провадження щодо можливої підробки підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер» у 2009 році.

 

У лютому телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення». Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду