Роскомнагляд зареєстрував кримськотатарську газету «Голос Крыма»

Роскомнагляд зареєстрував кримськотатарську газету «Голос Крыма»

30 Березня 2015
6754
30 Березня 2015
18:12

Роскомнагляд зареєстрував кримськотатарську газету «Голос Крыма»

6754
Роскомнагляд зареєстрував кримськотатарську газету «Голос Крыма»
Роскомнагляд зареєстрував кримськотатарську газету «Голос Крыма»

Кримськотатарська газета «Голос Крыма» отримала свідоцтво про реєстрацію ЗМІ від Роскомнагляду, змінивши назву на «Голос Крыма New». Про це повідомляє інформагентство QHA з посиланням на головного редактора газети Ельдара Сеітбекірова.

 

«Ми отримали свідоцтво про реєстрацію видання, ми перереєструвалися. І вже в цю п'ятницю вийде свіжий номер газети. Тепер наше видання називається "Голос Крыма New". Наклад видання - 6 тис примірників, тобто ми продовжуємо працювати», - розповів головред видання.

 

Ельдар Сеітбекіров зазначив, що газета не буде входити в Кримськотатарський медіацентр ім. Гаспринського. Нагадаємо, про створення медіацентру, який повинен випускати ЗМІ для національних меншин Криму, неодноразово заявляла окупаційна кримська влада.

 

Відзначимо, що в стадії перереєстрації знаходяться кримськотатарський журнал «Йылдыз» та газета «Янъы дюнья».

 

Водночас інформагентство «Крымские новости»  QHA отримало відмову в реєстрації ЗМІ від Роскомнагляду.

 

Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу заявив, що розглядає відмову в перереєстрації незалежних кримськотатарських ЗМІ як порушення законних прав та інтересів кримськотатарського народу.

 

З 1 квітня кримськотатарські телеканали АТR, Lale («Ляле») та радіо Meydan («Мейдан») можуть припинити роботу через те, що не змогли отримати від окупаційної кримської влади свідоцтва про реєстрацію засобів масової інформації за російським законодавством. Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) тричі повертала їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітила раніше. Нещодавно повідомлялося про четверту відмову Роскомнагляду.

 

19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR заявляє, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись у анексованому Росією Криму згідно законодавства РФ.

 

20 березня Комітет захисту журналістів повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні.

 

24 березня колективи кримськотатарських телеканалів ATR і Lale («Ляле») та радіостанції Meydan («Мейдан»), які входять до холдингу «Атлант СВ», звернулися до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про сприяння у вирішенні ситуації, що склалася з відмовами Роскомнагляду в перереєстрації кримськотатарських медіа за російським законодавством.

 

Якщо телеканал ATR до 1 квітня не встигне зареєструватися як ЗМІ за російськими законами і змушений буде припинити своє мовлення, на його частоті може почати роботу «телеканал-підробка». Про це 26 березня повідомила заступник генерального директора ATR Лілія Буджурова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду