Журналістка «Эхо Москвы» повідомила про погрози її життю – московська поліція пропонує охорону

Журналістка «Эхо Москвы» повідомила про погрози її життю – московська поліція пропонує охорону

26 Березня 2015
6886
26 Березня 2015
20:45

Журналістка «Эхо Москвы» повідомила про погрози її життю – московська поліція пропонує охорону

6886
Журналістка «Эхо Москвы» повідомила про погрози її життю – московська поліція пропонує охорону
Журналістка «Эхо Москвы» повідомила про погрози її життю – московська поліція пропонує охорону

Московська поліція порушила кримінальну справу за фактами погроз журналістці радіостанції «Эхо Москвы» Карині Орловій, їй запропоновано державний захист у вигляді цілодобової охорони. Раніше журналістка заявила про погрози, які вона отримує протягом кількох місяців,  повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

 

«Незважаючи на невтішні відгуки кореспондента радіостанції "Эхо Москвы" Карини Орлової про роботу московської поліції, мабуть, викликані її підвищеною емоційністю, у четвер дізнавач УВС по ЦАО в суворій відповідності з встановленим законом порядком порушив за заявою громадянки Орлової кримінальну справу за ст.119 КК РФ (погроза вбивством або заподіянням тяжкої шкоди здоров'ю)», - сказав співробітник прес-служби московської поліції.

 

Він зазначив, що журналістці запропоновані заходи державного захисту, що передбачають «цілодобову охорону, у тому числі за місцем її роботи».

 

Раніше Карина Орлова повідомила «Интерфаксу», що написала заяву в поліцію про погрози життю, які вона отримує протягом декількох місяців.

 

«Ця історія почалася після ефіру передачі "Особлива думка" 8 січня, де ми з моїм гостем Максимом Шевченком обговорювали теракт в редакції Charlie Hebdo, а також заяву Рамзана Кадирова, в якому він через висловлювання Михайла Ходорковського назвав його своїм ворогом і ворогом ісламу. На наступний день після ефіру мені почали приходити загрози життю у Facebook», - повідомила Карина Орлова.

 

Вона зазначила, що погрози надходили від цілком конкретних існуючих людей з прізвищами та іменами, що дозволяють ідентифікувати їх як вихідців з Кавказу. «Я вже рік веду передачу "Особлива думка" і отримую багато відгуків від слухачів, серед яких є ті, хто пише гидоти. Тому я вже навчилася відрізняти порожні образи від реальних загроз. І це були реальні загрози, в яких люди говорили, що знайдуть і знищать мене», - розповіла журналістка.

 

Вона уточнила, що погрози надходили впродовж декількох місяців, останній раз в березні, через тиждень після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова.

 

«Після останніх загроз я вирішила звернутися в поліцію, і написала заяву, яку було прийнято у мене 19 березня. До заяви я доклала роздруківку повідомлень», - сказала Карина Орлова.

 

За її словами, слідчий ОВС «Арбат», який займається її заявою, пообіцяв, що направить документи до Центру Е, проте через тиждень цього так і не було зроблено. Також не було прийнято рішення про проведення дослідчої перевірки.

 

«Я не дуже сподіваюся на захист поліції, але я б хотіла, щоб співробітники правоохоронних органів розібралися в цій ситуації. Я надала їм імена і прізвища, а також роздруківку безпосередніх погроз на мою адресу, але поки не бачу ніякої реакції», - пояснила журналістка.

 

Нагадаємо, креативний продюсер «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» Марія Столярова заявила в інтерв'ю медіатаблоїду «Дуся», що «зараз немає більшого патріота Росії, ніж Рамзан Кадиров».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6886
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду