Колектив медіахолдингу ATR просить Путіна запобігти його закриттю

Колектив медіахолдингу ATR просить Путіна запобігти його закриттю

24 Березня 2015
10013
24 Березня 2015
13:34

Колектив медіахолдингу ATR просить Путіна запобігти його закриттю

10013
Колектив медіахолдингу ATR просить Путіна запобігти його закриттю
Колектив медіахолдингу ATR просить Путіна запобігти його закриттю

Колективи кримськотатарських телеканалів ATR і Lale («Ляле») та радіостанції Meydan («Мейдан»), які входять до холдингу «Атлант СВ», звернулися до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про сприяння у вирішенні ситуації, що склалася з відмовами Роскомнагляду в перереєстрації кримськотатарських медіа за російським законодавством. Текст звернення надійшов також на адресу «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, мовники можуть припинити роботу з 1 квітня через те, що не змогли отримати від окупаційної кримської влади свідоцтва про реєстрацію засобів масової інформації за російським законодавством. Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) тричі повертала їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітила раніше. Нещодавно повідомлялося про четверту відмову Роскомнагляду.

 

«Ця ситуація викликає у нас крайню тривогу. З урахуванням тієї швидкості, з якою Роскомнагляд розглядає наші документи на реєстрацію, у нас немає ніякої впевненості, що ми отримаємо реєстрацію і ліцензію на мовлення як російські ЗМІ до 1 квітня», - повідомляє колектив холдингу «Атлант СВ».

 

Якщо це станеться, мовники опиняться за межами російського правового поля і, щоб уникнути відповідальності за здійснення неліцензійної діяльності, змушені будуть перервати мовлення. Після цього більша частина аудиторії каналу, яку становлять кримські татари, втратять можливість отримувати інформацію рідною мовою.

 

«Для народу, незаслужено потерпілого під час війни, який не мав у роки депортації своїх ЗМІ та пройшов дуже важкий шлях повернення на свою батьківщину й досі живе в Криму в несприятливих соціально-економічних умовах, закриття улюблених каналів і радіо стане справжньою трагедією», - йдеться у зверненні.

 

Про це свідчать численні листи від телеглядачів та слухачів, які цими днями отримують редакції кримськотатарських ЗМІ.

 

«Люди вважають телеканали ATR, «Ляле» і радіо «Мейдан» своїм національним надбанням, пов'язують з ними надії на відродження і розвиток мови, культури, самобутніх традицій народу, свою впевненість у завтрашньому дні, яка була підкріплена вашим Указом про реабілітацію репресованих народів Криму. Ми впевнені, що дії, спрямовані на припинення мовлення кримськотатарських телеканалів і радіо, суперечать цьому Указу, заважають розвитку і процвітанню нашого народу, створюють обстановку недовіри до влади в середовищі кримських татар, які протягом багатьох років зазнають несправедливості щодо себе, найсумнішим чином відіб'ються на стані міжнаціональних відносин у регіоні», - йдеться у зверненні.

 

Нагадаємо, 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR заявляє, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись у анексованому Росією Криму згідно законодавства РФ.

 

20 березня Комітет захисту журналістів у заяві повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні.

 

23 березня Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг АТR.

 

25 березня в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR розпочнеться телемарафон «Не вбивайте ATR!», присвячений проблемі можливого закриття телеканалу окупаційною владою Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду