У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс

У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс

22 Березня 2015
9926
22 Березня 2015
14:35

У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс

9926
У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс
У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс

Російські тролі працюють у 12-годинну зміну. Їхнім пріоритетним завданням є кампанія проти України. Про це в інтерв'ю «Радио Свобода»  розповів  блогер із Петербурга Марат Буркхард, який мав досвід роботи у російському «Міністерстві правди».

 

За його словами, у Петербурзі тролі займають сучасну чотириповерхову будівлю. «Це сучасна будівля, чотири поверхи. Там є ще відділ «Живого Журналу», відділ новин, відділ, де картинки всякі роблять, демотиватори, відділ, де відео роблять», - сказав блогер.

 

Серед відділів - україномовний, англомовний, Facebook-відділи та інші. У відділі, де працював він, налічувалося 20 осіб, сказав блогер. В інших така ж приблизно кількість людей, які працюють у денну й нічну зміни. Вони розподіляють між собою сайти, форуми та соцмережі.

 

За словами блогера, навантаження у тролів великі. «Це справжня фабрика, де існують виробничі норми, при виконанні норми ти заробляєш 45 тисяч (російських рублів, близько 17 тисяч українських гривень. - ТК). А норма - це 135 коментарів за зміну, яка триває 12 годин», - уточнив Марат Буркхард. Передбачені  і вищі ставки - до 80 тисяч рублів. 

 

Пріорітетною темою, розповів Марат Буркхард, для російських тролів є Україна.

 

Нагадаємо, при Міністерстві інформаційної політики створено «Інформаційні війська України», до яких залучені інтернет-користувачі. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.cnews.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду