Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні

Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні

20 Березня 2015
7941
20 Березня 2015
12:30

Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні

7941
Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні
Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні

Міністерство інформаційної політики сприятиме розміщенню контенту кримськотатарського телеканалу ATR на українських телеканалах, аби мовлення каналу відбувалося принаймні на материковій Україні. Про це виданню «Крим.Реалії» повідомив міністр Юрій Стець.

 

«Ми повинні робити все можливе, щоб як мінімум телеканал мовив тут, на материковій частині України», - вважає міністр.

 

На його думку, ситуація навколо кримськотатарського телеканалу ATR є «частиною російської військової агресії і майбутнім доказом для України в Гаазькому трибуналі» та безперечним порушенням прав людини і наступом на свободу слова.

 

Нагадаємо, 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. 

 

Раніше кримськотатарський телеканал ATR та всі інші медіа, що входять до медіахолдингу ATR, не змогли отримати від окупаційної кримської влади свідоцтва про реєстрацію засобів масової інформації за російським законодавством, що загрожує припиненням їх роботи в Криму. Компанія вже кілька разів подавала документи в профільні відомства Російської Федерації, але їх щоразу повертали назад.

 

Телеканал може припинити мовлення 1 квітня. Під загрозою закриття знаходяться і дитячий телеканал «Ляле», радіо «Мейдан» і «Лідер», а також новинний сайт «15 хвилин».

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR заявляє, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись у анексованому Росією Криму згідно законодавства РФ.  Як сказала виданню генеральний директор телеканалу ATR Ельзара Іслямова, якщо це стане умовою збереження інформаційних ресурсів медіахолдингу «Атлант СВ», то ATR готовий повністю переглянути сітку мовлення.

 

20 березня Комітет захисту журналістів у заяві повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7941
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач (Рівне)
3274 дн. тому
Стець впєрєді планети всєй:)), А САМОМУ КАНАЛУ, ЙОГО BЛАСНИКАМ ТО ПОТРІБНО?! Ім простіше холуйстувати й плазувати, вимолюючи псевдоліцензію у окупанта й обіцяючи натомість знищити те, за що канал цінували його глядачі (як киримли, так і українці), а саме інформаційньо-аналітичне (політичне) мовлення...
.
3295 дн. тому
какие же вы хохлы подлая нация!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду