У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»

У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»

10 Березня 2015
2295
10 Березня 2015
12:53

У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»

2295
У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»
У представництві України при ООН в Нью-Йорку відкрили фотовиставку «Жінки: війна і мир»

Народні депутати України від «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Ірина Геращенко, Марія Іонова, Ірина Луценко та Світлана Заліщук разом з послом України при ООН Юрієм Сергєєвим відкрили у Постійному представництві України при ООН в Нью-Йорку фотовиставку «Жінки: війна і мир». Про це повідомляє прес-служба БПП.

 

Відкриття виставки фотографій про події на Донбасі відбулося під час 59-ї сесії комісії ООН зі становища жінок.

 

У Нью-Йорку демонструватимуться 40 фотографій, які раніше показували в Києві в рамках фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні», організованої Представництвом ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики та Українським Жіночим Фондом в рамках акції «16 днів проти ґендерного насильства».

 

Світлини розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі у важкі часи для України - жінки-солдатки, жінки-лікарки, жінки-добровольця, жінки-волонтера та інших. Зокрема в представництві України при ООН покажуть фотороботи Олександра Синиці, Тараса Кашуби, Лариси Полулях та інших фотографів - як професійних, так і аматорів.


Народний депутат України, Уповноважений президента України з питань мирного врегулювання на Сході Ірина Геращенко під час відкриття зазначила, що у війні на сході України найбільше страждають українські діти і жінки, однак в той же час жінки виконують героїчну роботу, підтримуючи українську армію, допомагаючи переселенцям. Пані Геращенко наголосила, що революція Гідності і війна виявили найкращі риси
українських жінок, які сьогодні більше присутні в органах влади та залучені до прийняття рішень. Але, на її думку, відсоток жінок у владі - недостатній.

 

«Мають працювати соціальні ліфти, жінки повинні бути більш активно залучені до прийняття рішень у владі. І ми цього вимагатимемо, бо від цього виграє Україна», - наголосила депутат.

 

Ірина Геращенко назвала українську льотчицю та депутата Надію Савченко, яку вже вісім місяців утримують в російській в'язниці, прикладом мужності та незламності української жінки.

 

Нагадаємо, з 21 січня фотовиставка українських фотографів «Жінки: війна і мир. Донбас: війна і мир» демонструвалась у Копенгагені (Данія). Тоді на відкритті Ірина Геращенко заявила, що інформаційна війна залишається однією з ключових складових гібридної  війни, яку Російська Федерація веде  проти України і пообіцяла, що Україна усіма можливими способами протистоятиме російській пропаганді. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду