Радником Стеця  з питань інформполітики Криму призначено Костинського

Радником Стеця з питань інформполітики Криму призначено Костинського

7 Березня 2015
4774
7 Березня 2015
09:42

Радником Стеця з питань інформполітики Криму призначено Костинського

4774
Радником Стеця  з питань інформполітики Криму призначено Костинського
Радником Стеця  з питань інформполітики Криму призначено Костинського

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив радником з питань інформаційної політики Криму експерта ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Сергія Костинського. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Рішення прийнято 5 березня за рекомендацією представників телеканалів «Чорноморська телерадіокомпанія», «Соціальна країна», радіостанції «Громадське радіо», інформаційного агентства «Голос Криму» та на підставі рекомендації Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

 

Сергій Костинський є кримським політичним експертом, який очолював дослідницьку організацію «Фонд стратегічного консалтингу», та був змушений покинути АР Крим у зв'язку з її окупацією. На посаді радника МІП він відповідатиме за співпрацю із кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, що працюють на материку, а також за формування основних напрямків інформаційної політики щодо Криму.

 

Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник Міністра інформаційної політики з питань Криму працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних медіа та над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України. 

 

«Серед своїх головних завдань бачу просування на Кримському півострові європейського вибору країни. У тому числі створення умов для руйнування негативних міфів російської пропаганди про Україну та поширення об'єктивної інформації про сучасні процеси в державі», - сказав Сергій Костинський.

 

Нагадаємо, керівництво Національної телерадіокомпанії України планує створити у Херсоні телеканал для трансляції на території окупованого Криму

 

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович: «Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://mip.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду