В Україні пройде десятий фестиваль «Дні польського кіно»

В Україні пройде десятий фестиваль «Дні польського кіно»

6 Березня 2015
4700
6 Березня 2015
16:06

В Україні пройде десятий фестиваль «Дні польського кіно»

4700
В Україні пройде десятий фестиваль «Дні польського кіно»
В Україні пройде десятий фестиваль «Дні польського кіно»

З 15 по 26 квітня в Україні проходитиме ювілейний десятий фестиваль «Дні польського кіно». Про це повідомляється на сайті Польського Інституту.

 

На фестивалі представлять шість кінострічок, у тому числі - «Іду» Павла Павліковсього, яка цього року здобула «Оскара» Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», європейського «Оскара» і британську премію BAFTA.

 

Українські глядачі також побачать фільм «Боги» Лукаша Палковського, «Хочеться жити» Мачєя Пєпшиці, «Громадянин» Єжи Штура, «Невловиме»  Яцека Борцуха та «Варшавське повстання» втор ідеї Ян Комаса, сценарій Ян Олдаковський, Пьотр Слівовський, Йоанна Павлюшкєвіч, діалоги Йоанна Павлюшкєвіч, Міхал Суфін).

 

На відкриття кінофестивалю до Києва завітає улюбленець української публіки, актор та режисер Єжи Штур. Форум проходитиме у п'яти містах України - Києві, Одесі, Вінниці, Харкові та Луцьку.

 

2007 року Єжи Штур отримав особливий приз за внесок у кіно на фестивалі Camerimage у Лодзі. 2011 року отримав нагороду Polonia Restituta від Президента Республіки Польща - одну з найвищих державних відзнак.

 

З повною інформацією про фільми-учасники кінофестиваль та розкладом подій можна ознайомитися тут.

 

 

Нагадаємо, 13 грудня в Ризі вперше в історії український фільм здобув Європейський кіноприз: «Плем'я» Мирослава Слабошпицького стало «Європейським відкриттям». Головну відзнаку - «Найкращий фільм» та ще чотири статуетки Європейської кіноакадемії здобула стрічка «Іда» польського режисера Павла Павліковського.

 

8 лютого на церемонії вручення премій Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA (British Academy Film Awards) у номінації «кращий фільм іноземною мовою» фільм «Левіафан» російського режисера Андрія Звягінцева поступився роботі польського режисера Павла Павліковського «Іда».

 

2 березня діячі польського кінематографу під час вручення у Варшаві нагород польської кіноакадемії «Орли-2015» (польський «Оскар») провели акцію над підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова і закликали російську владу його негайно звільнити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду