В український прокат виходять дві докудрами про Тараса Шевченка

В український прокат виходять дві докудрами про Тараса Шевченка

3 Березня 2015
4225
3 Березня 2015
12:33

В український прокат виходять дві докудрами про Тараса Шевченка

4225
В український прокат виходять дві докудрами про Тараса Шевченка
В український прокат виходять дві докудрами про Тараса Шевченка

5 березня в кінотеатрах шести міст України з'являться дві документальні стрічки про Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.

 

Це біографічні драми Костянтина Коновалова «Експедиція» виробництва Національної кінематеки України і Тараса Ткаченка та Сергія Сотниченка «Кобзар» виробництва компанії «Продакшн №1». 53-хвилинні фільми зняті в жанрі докудрами та поєднують у собі документалістику з ігровим кіно.

 

Обидва фільми зняті на замовлення Держкіно в рамках відзначення річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

 

«Фільми розраховані на учнів шкіл та різноманітних навчальних закладів, а їх демонстрація має на меті розширити знання молодого покоління про життя Великого Кобзаря», - йдеться в повідомленні Держкіно.

 

Дистрибутор обох стрічок - компанія «Інсайтмедіа». Стрічки можна переглянути в кінотеатрах Тернополя, Херсона, Житомира, Черкас, Києва, Львова.

 

Нагадаємо, докудраму Костянтина Коновалова «Експедиція» було презентовано 13 травня 2014 року. Фактаж фільму охоплює події 1848 року. У подорож Аральським морем виходить шхуна «Святий Костянтин». На борту шхуни - український поет, петербурзький художник, засланий бунтівник Тарас Шевченко. Фільм оповідає про цю подорож.

 

Автор сценарію та режисер-постановник - Костянтин Коновалов, оператор-постановник - Сергій Міщенко, художник-постановник - Ігор Філіппов, композитор - Moon Grass. У ролях: Павло Алдошин, Ірина Шумейко, Геннадій Ченцов, Юрій Мішин, Юрій Михайловський.

 

Виробництво - Національна кінематека України на замовлення Держкіно. Заявлений бюджет - майже 1,371 млн грн.

 

У вересні 2014-го «Експедиція» була фільмом відкриття восьмого Київського міжнародного фестивалю документального кіно (KIDFF).

 

 

Документальну стрічку Тараса Ткаченка та Сергія Сотниченка «Кобзар» було презентовано 9 березня 2014 року, у 200 річницю з дня народження Тараса Шевченка. Наступний показ відбувся 2 квітня у Києві. Неігрову повнометражну картину присвячено біографії книги «Кобзар». Через три прижиттєві видання «Кобзаря» показано долю Тараса Шевченка: його викуп з кріпацтва, становлення як художника, арешт за участь у Кирило-Мефодіївському братстві та нездійснену мрія про другого «Кобзаря», видати який не встигли.

 

Автор сценарію - Тарас Ткаченко, режисер-постановники - Тарас Ткаченко і Сергій Сотниченко, оператори - Олександр Земляний і Віталій Сулима, художник-постановник - Ігор Філіппов, композитор - Сергій Білоусов. У ролі ведучого-оповідача, а часом і альтер-его Тараса Шевченка знявся телеведучий, журналіст Андрій Куликов. Також у ролях: Павло Піскун, Андрій Бурлуцький, Максим Запісочний, Олено Фесуненко, Юрій Кочевенко, Микола Олійник.

 

Виробництво - «Продакшн №1» на замовлення Держкіно. Зйомки розпочалися в грудні 2013 року, проходили в Києві, Черкасах, Млієві, Каневі, Львові та Санкт-Петербурзі. Заявлений бюджет - трохи менше 1,399 млн грн.

 

У квітні 2014-го «Кобзар» був учасником Першого фестивалю історичного документального кіно в Київській фортеці.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4225
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
м-да уж
3340 дн. тому
мля! какой эпический кошмар! сделайте хоть про Лесю Украинку уже для разнообразия, очередное однотипное нытье про Шевченко - это даже уже не пошлость, это - маразм в квадрате, в кубе, в геометрической прогрессии! интересно: кто даёт под это деньги? или их отмывание под прикрытием раскрученной фамилии всегда простительно?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду