Газета «Експрес» навела фотографії підпалу кабеля, що живить її друкарню

Газета «Експрес» навела фотографії підпалу кабеля, що живить її друкарню

2 Березня 2015
3960
2 Березня 2015
20:17

Газета «Експрес» навела фотографії підпалу кабеля, що живить її друкарню

3960
Газета «Експрес» навела фотографії підпалу кабеля, що живить її друкарню
Газета «Експрес» навела фотографії підпалу кабеля, що живить її друкарню

Газета «Експрес» вважає недостатніми пояснення ПАТ «Львівобленерго» причин пошкодження кабелю, що здійснює електроживлення друкарні газети «Експрес» у передмісті Львова. Про це йдеться в коментарі представника юридичного відділу газети «Експрес» Олексія Малярчука, що надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

На думку газети, пояснення причин аварії, поширене 2 березня відділом корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго», «не відповідає фактичним обставинам справи, і може мати на меті відведення підозри від осіб, що мали на меті зупинку поліграфічного комплексу».

 

За словами юриста газети «Експрес», пояснення енергетиків відображають суть процедур, що здійснювались для усунення наслідків аварії, однак у ньому немає жодного пояснення причин аварії.

 

Газета «Експрес» має фотодокази того, що знеструмлення поліграфічного комплексу трапилося внаслідок «цілеспрямованих дій невідомих осіб, які призвели до пошкодження кабелю, який забезпечує живлення виробництва». Зокрема редакція надала «Детектор медіа» фотоматеріали, на яких зображено, що аварія трапилася внаслідок підпалу силового кабелю у двох місцях. За даними редакції, це трапилося на території підстанції обленерго.

 

 

Територія підстанції обленерго

 

Місце на території підстанції обленерго, через яке,

на думку редакції, невідомі особи проникли у кабельний бетонний колектор

 

 

 

Верхні плити колектора знято. Як наголошують у редакції, на цих фото видно, що пошкодження кабелю відбулося внаслідок підпалу у двох місцях сторонніх гумових та дерев'яних предметів

 

У редакції газети «Експрес» здивовані позицією енергетиків. «Ми вважали, що «Львівобленерго» звернеться у правоохоронні органи, щоб розслідувати дії, які містять ознаки злочину, вчинені на його підвідомчій території. Однак, натомість ми побачили доволі дивний коментар, який приховує істотні обставини події», - заявив Олексій Малярчук.

 

Майже через тиждень після інциденту газета «Експрес» вирішила звернутися до правоохоронних органів. «Ми звертаємось у правоохоронні органи від свого імені і надіємось, що енергетики не чинитимуть перешкод для проведення слідчих дій на території режимного енергопостачального підприємства», - сказав пан Малярчук.

 

Юрист заявив, що газета «Експрес» бере цю справу на контроль: «Бо вбачаємо в такого типу зумисних діях можливу спробу тиску на газету, яка проводить ряд розслідувань, у т.ч. й щодо найвищих посадових осіб Адміністрації Президента».

 

Нагадаємо, газета «Експрес» заявила, що вихід її номера за 26 лютого затримався через «диверсію» - підпал у ніч з 23 на 24 лютого на території підстанції обленерго силових кабелів, що забезпечують електроживлення друкарні в селі Рясно-Руському Яворівського району Львівської області, де друкується газета «Експрес» і декілька інших видань. При цьому ані у львівську міліцію, ані у львівське управління з надзвичайних ситуацій заяв про пожежу не надходило.

 

ПАТ «Львівобленерго» підтвердило «Детектор медіа» інцидент із пошкодженням кабелю, що здійснює електроживлення друкарні газети «Експрес» у передмісті Львова, але не підтвердило інформацію газети «Експрес» про підпал на території підстанції обленерго. За даними енергетиків, видавництво «Експрес» 24 лютого звернулося до «Львівобленерго» з проханням знайти пошкодження кабелю, від якого живиться друкарня і який знаходиться на їхньому балансі. Енергетики знайшли місце пошкодження кабелю і по завершенні ремонтних робіт, які здійснювала інша організація, виконали його випробовування та здали в роботу 25 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду