У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков  не задіяний - ЗМІ

У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков не задіяний - ЗМІ

1 Березня 2015
3899
1 Березня 2015
18:51

У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков не задіяний - ЗМІ

3899
У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков  не задіяний - ЗМІ
У стрічках «Білорусьфільму» Пореченков  не задіяний - ЗМІ

Представники «Білорусьфільму» прокоментували повідомлення телеканалу «Белсат» про те, що кіностудія нібито відмовіилася від співпраці з російським актором Михайлом Пореченковим. Про це повідомляє сайт Tut.By.

 

За цими даними, начальник відділу реалізації та реклами сценарно-маркетингової служби «Кінопроект» «Білорусьфільму» Михайло Катюшенко розповів, що пан Пореченков у зйомках фільмів кіностудії не задіяний. Водночас він припустив, що актор може зніматися у павільйонах підприємства, які веде російський «замовник».

 

«Пореченков в жодні картині на "Біларусьфільмі" не зайнятий. Мабуть, це замовники знімають російський фільм. Але "Білорусьфільм" до цього відношення не має. Можу сказати точно: у нас зараз у запуску дві картини, його (Пореченкова - ТК) там немає», - сказав пан Катюшенко.

 

Сам пан Пореченков у коментарі пропагандистському телеканалу LifeNews заявив, що інформація про його конфлікт із «Білорусьфільмом» є «нахабною брехнею й пропагандою».

 

Нагадаємо, телеканал «Беслат» поширив відеозапис, у якому анонімний представник «Білорусьфільму» повідомляє, що співробітники кіностудії «Білорусьфільм» відмовилися від співпраці з Михайлом Пореченковим, а мінський готель відмовився приймати такого постояльця, аби не псувати собі репутації.

 

«Усі ще пам'ятають події в Донецькому аеропорту [за участі Михайла Пореченкова. -ТК], і його безглузді виправдання, - пояснив співрозмовник «Белсата».- Зіграло свою роль і те, що Пореченкова було оголошено у міжнародний розшук за кількома статтями Кримінального кодексу. На додачу юрист нашої кіностудії розповів, що у Кримінальному кодексі Білорусі передбачена стаття за недонесення даних про особу, яка перебуває в міжнародному розшуку».

 

Нагадаємо, у січні 2015 року Міністерство внутрішніх справ України за поданням Служби безпеки України оголосило пана Пореченкова в розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3899
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду