На «Білорусьфільмі» відмовилися від співпраці з Пореченковим – «Белсат» (ВІДЕО)

На «Білорусьфільмі» відмовилися від співпраці з Пореченковим – «Белсат» (ВІДЕО)

1 Березня 2015
5139
1 Березня 2015
14:18

На «Білорусьфільмі» відмовилися від співпраці з Пореченковим – «Белсат» (ВІДЕО)

5139
«Люди почали просто роптать»
На «Білорусьфільмі» відмовилися від співпраці з Пореченковим – «Белсат» (ВІДЕО)
На «Білорусьфільмі» відмовилися від співпраці з Пореченковим – «Белсат» (ВІДЕО)

Співробітники кіностудії «Білорусьфільм» відмовилися від співпраці з російським актором Михайлом Пореченковим. Про це з повідомленням на джерело з-поміж працівників підприємства повідомляє телеканал «Белсат».

 

Як розповів співробітник білоруської кіностудії, як тільки стало відомо про наміри Пореченкова приїхати до Мінська, його колеги страшенно обурилися - «почали просто роптать».

 

«Усі ще пам'ятають події в Донецькому аеропорту [за участі Михайла Пореченкова. -ТК], і його безглузді виправдання, -пояснив співрозмовник «Белсата».- Зіграло свою роль і те, що Пореченкова було оголошено у міжнародний розшук за кількома статтями Кримінального кодексу. На додачу юрист нашої кіностудії розповів, що у Кримінальному кодексі Білорусі передбачена стаття за недонесення даних про особу, яка перебуває в міжнародному розшуку».

 

Проти російського актора, сказав співробітник кіностудії, виступило чимало його колег: «Костюмери, гримери та інші працівнки поклали заяву на стіл директора "Білорусьфільму" про відмову співпраці з Пореченковим.. [...] Коли він приїхав до Мінська, його навіть не заселили в готель, як це було вказано в райдері, адже це могло погано вплинути на репутацію компанії».

 

 

 

 

Зніматися на «Білорусьфільм» Михайло Пореченков мав у фільмі, присвяченому подіям 1943 року. У кінострічці російський актор планував зіграти одну з головних ролей - офіцера співробітника НКВС.

 

Нагадаємо, у січні 2015 року Міністерство внутрішніх справ України за поданням Служби безпеки України оголосило пана Пореченкова в розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5139
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павло
3342 дн. тому
http://nn .by/?c=ar&i=145229
Иван
3343 дн. тому
Как можно было "просто пострелять" в сторону людей, населенных пунктов?! Полное отсутствие мозгов. Третьеразрядный актеришко с низкими моральными качествами. Слишком много чести о нем разговаривать. Пореченков, ПНХ!
Киевлянин
3343 дн. тому
Телеканал "Белсат" является не беларуским. Он - польский, вещающий через спутник на беларуском языке. Официально "Беларусьфильм" распространила релиз, разоблачающий фейк польских "коллег". Телекритика, не распространяйте фейки, какими бы красивыми они ни были. Лучше готовьте материалы о "Дикататорских Законах 2.0".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду