Віталій Кличко відсторонив Романа Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

Віталій Кличко відсторонив Романа Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

25 Лютого 2015
4708
25 Лютого 2015
16:17

Віталій Кличко відсторонив Романа Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

4708
Віталій Кличко відсторонив Романа Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»
Віталій Кличко відсторонив Романа Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

Сьогодні, 25 лютого, київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про відсторонення від тимчасового виконання обов'язків головного редактора комунальної газети «Вечірній Київ» Романа Костриці (на фото). Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив секретар Київської міської ради Олексій Резніков.

 

«Міський голова в розпорядженні написав: відсторонити від виконання обов'язків керівника "Вечірки" Романа Кострицю і до призначення у визначеному законом порядку керівника призначити виконуючим обов'язки головного редактора працівника цього видання Саманту Бопан. Тепер будуть готувати положення про конкурс, де пропишуть умови конкурсу, буде створена конкурсна комісія. Тобто є завдання, не зволікаючи, провести прозорий конкурс», - сказав Олексій Резніков.

 

 

Нагадаємо, раніше пан Резніков зазначав, що у муніципальних ЗМІ Києва плануються кадрові зміни.

 

Як писала «Детектор медіа», відділ кадрової роботи Київської міської ради запропонував міському голові Віталію Кличку оголосити догану тимчасово виконуючому обов'язки головного редактора комунальної газети «Вечірній Київ» Роману Костриці і «увільнити його від тимчасового виконання обов'язків головного редактора видання».

 

В січні представники «Вечірнього Києва» проігнорували засідання постійних комісій Київради з питань культури і туризму та з питань інформаційної політики та реклами, які планували розглянути звіти про діяльність газети «Вечірній Київ» і звернення громадського діяча Олександра Бригинця щодо редакційної політики видання. Також в. о. головного редактора газети Роман Костриця проігнорував засідання Київської міської ради 22 січня, на якому звітували керівники комунальних ЗМІ, засновником яких є Київрада.

 

Коли депутати Київради почали виявляти інтерес до діяльності «Вечірнього Києва», редакція муніципальної газети поширила відкрите звернення від імені колективу до київського міського голови Віталія Кличка, у якому заявила про наміри роздержавитися та попросила міську владу про підтримку.

 

26 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла рішення рекомендувати київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю, який обіймає цю посаду з 2007 року, коли його призначив своїм розпорядженням тодішній міський голова Леонід Черновецький.

 

Також постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами підтримала проект рішення Київської міської ради щодо призначення на конкурсних засадах керівників засобів масової інформації Київської міської ради. За словами секретаря комісії Рени Назарової, протягом тривалого часу київські комунальні медіа не мають належним чином затверджених керівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4708
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
3346 дн. тому
Я, конечно, дико извиняюсь. НО ЕСТЬ ОГРОМНЫЕ сомнения по поводу назначения на пост и.о. главы коммунальной газеты г.Киева иностранки из Донецка. Может наш ушибленный мозгом гений-мэр вместе с Самантой поедут и будут издавать своё мракобесие в родных местах или с родными бандюками-братками в городе Донецке на деньги ДНР, а не в столице Украины за деньги киевлян?
гы-гы-гы
3346 дн. тому
Судя по слову "увильныты" распоряжение господин мэр написал лично
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду