«КримSOS» ще місяць збиратиме кошти для зоймок документального фільму про Мустафу Джемілєва

«КримSOS» ще місяць збиратиме кошти для зоймок документального фільму про Мустафу Джемілєва

23 Лютого 2015
3476
23 Лютого 2015
17:41

«КримSOS» ще місяць збиратиме кошти для зоймок документального фільму про Мустафу Джемілєва

3476
«КримSOS» ще місяць збиратиме кошти для зоймок документального фільму про Мустафу Джемілєва
«КримSOS» ще місяць збиратиме кошти для зоймок документального фільму про Мустафу Джемілєва

Команда проекту «КримSOS» просить доброчинців допомогти зібрати решту коштів для зйомок  першого документального фільму про Мустафу Джемілєва. Про це повідомляється на сайті «Велика ідея».

 

«Мустафа Джемілєв - українець, лідер кримськотатарського народу, всесвітньо відомий правозахисник. У боротьбі за повернення свого народу з місць депортації на батьківщину, в Крим, він провів понад 15 років у радянських таборах і в'язницях. Він витримав найдовше в світі голодування в 306 днів. Його іменем називають площі і вулиці у Туреччині. Він отримав десятки премій за свою правозахисну діяльність. Він був номінований на Нобелівську премію миру. З перших днів окупації Криму Мустафа Джемілєв став голосом українського народу на міжнародній арені. Завдяки йому тема України, Криму і кримськотатарського народу обговорювалася на найвищому політичному рівні. Тепер, в умовах окупації, Мустафа Джемілєв продовжує боротися за захист свого народу», - анонсує «КримSOS» новий фільм.

 

В фільмі знімальна група планує показати не політика, а велику особистість з його слабкостями, подвигами, захопленнями та страхами. Фільм будуватиметься на дослідженні історій з життя Мустафи Джемілєва, які дозволять глядачам пережити ключові моменти його долі та його очима подивитися як на радянське минуле так і на сучасну Україну і світ.

 

«КримSOS» збирає кошти для фільму про лідера кримськотатарського народу з листопада минулого року. На сьогоднішній день зібрано 89 770 грн., проект підтримали 172 доброчинці. «У нас залишилося 32 дні на те, щоб зробити все можливе і "дати життя проекту"», - повідомляють у проекті.

 

Зібрані кошти будуть використані на покриття видатків на першому етапі виробництва фільму, який включатиме збір інформації (архівних матеріалів та відео), написання сценарію та перші зйомки у декількох країнах світу, відео-інтерв'ю з Мустафою Джемілєвим та видатними дисидентами Радянського Союзу. Таким чином, більшість витрат підуть на оплату роботи команди, забезпечення експедиційних подорожей, оплату прав на використання архівних матеріалів та на відео-зйомку.

 

Нагадаємо, до складу творчого колективу стрічки про Мустафу Джемілєва увійшли співзасновниця й координатор громадської ініціативи «КримSOS» Таміла Ташева; режисер і продюсер, громадська діячка, експерт-міжнародник з прав людини Ольга Маркова та піаніст, композитор і саундпродюсер Фіма Чупахін.

 

У листопаді минулого року знімальна група повідомляла, що для зйомок потрібно 300 тис. гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду