Кличку пропонують відсторонити Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

Кличку пропонують відсторонити Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

19 Лютого 2015
4838
19 Лютого 2015
21:15

Кличку пропонують відсторонити Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

4838
Кличку пропонують відсторонити Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»
Кличку пропонують відсторонити Кострицю від виконання обов’язків головреда «Вечірнього Києва»

Відділ кадрової роботи Київської міської ради запропонував міському голові Віталію Кличку оголосити догану тимчасово виконуючому обов'язки головного редактора комунальної газети «Вечірній Київ» Роману Костриці (на фото) і «увільнити його від тимчасового виконання обов'язків головного редактора видання». Про це йдеться у листі начальника Відділу кадрової роботи та з питань служби в органах місцевого самоврядування О.Кутузової на ім'я заступника міського голови - секретаря Київської міської ради О. Резнікова, копію якого опублікувала у своєму Facebook депутат столичної міськради Рена Назарова.  

 

Лист наданий у відповідь на доручення заступника міського голови розглянути пропозицію постійної комісії Київради з питань інформаційної політики та реклами щодо звільнення Романа Костриці з посади в.о.головного редактора газети «Вечірній Київ». У листі повідомляється, що пан Костриця був призначений тимчасово виконуючим обов'язки головного редактора з 18 травня 2007 року на строк до прийняття Київською міськрадою рішення про призначення на посаду головного редактора видання.

 

В листі пропонується оголосити Роману Костриці догану «за неналежне виконання посадових обов'язків, а саме ненадання Київській міський раді (засновнику) звіту про результати діяльності». Дві інші пропозиції стосуються звільнення пана Костриці і проведення конкурсу на посаду головного редактора газети «Вечірній Київ».

 

 

«Щойно отримала ось таку відповідь з відділу кадрів щодо звернення нашої комісії про звільнення в.о. головреда "Вечірнього Києва". Вважаю, що варто ТЕРМІНОВО проводити відкритий повноцінний конкурс на заміщення вакантних посад абсолютно всіх керівників комунальних ЗМІ. Слідкуємо за тим, як просувається відповідний проект рішення», - написала Рена Назарова.

 

Нагадаємо, що в січні представники «Вечірнього Києва» проігнорували засідання постійних комісій Київради з питань культури і туризму та з питань інформаційної політики та реклами, які планували розглянути звіти про діяльність газети «Вечірній Київ» і звернення громадського діяча Олександра Бригинця щодо редакційної політики видання. Також в. о. головного редактора газети Роман Костриця проігнорував засідання Київської міської ради 22 січня, на якому звітували керівники комунальних ЗМІ, засновником яких є Київрада.

 

Коли депутати Київради почали виявляти інтерес до діяльності «Вечірнього Києва», редакція муніципальної газети поширила відкрите звернення від імені колективу до київського міського голови Віталія Кличка, у якому заявила про наміри роздержавитися та попросила міську владу про підтримку.

 

26 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла рішення рекомендувати київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю, який обіймає цю посаду з 2007 року, коли його призначив своїм розпорядженням тодішній міський голова Леонід Черновецький.

 

Також постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами підтримала проект рішення Київської міської ради щодо призначення на конкурсних засадах керівників засобів масової інформації Київської міської ради. За словами секретаря комісії Рени Назарової, протягом тривалого часу київські комунальні медіа не мають належним чином затверджених керівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду