Розпочало роботу інтернет-видання про українське кіно Ukr Cinema

Розпочало роботу інтернет-видання про українське кіно Ukr Cinema

17 Лютого 2015
4204
17 Лютого 2015
13:27

Розпочало роботу інтернет-видання про українське кіно Ukr Cinema

4204
Розпочало роботу інтернет-видання про українське кіно Ukr Cinema
Розпочало роботу інтернет-видання про українське кіно Ukr Cinema

Кінокритик Антон Філатов, який співпрацює з виданнями Fraza.ua та Gazeta.ua, запустив власний інтернет-проект про вітчизняне кіно Ukr Cinema. Про це він розповів «Детектор медіа».

 

Журналіст пише про кінематограф до різних видань уже впродовж п'яти років. Поштовхом для запуску власного ресурсу Ukr Cinema став той факт, що існуючі видання не публікують матеріали про маловідоме українське кіно різних років, а також фестивальні стрічки, які не виходять в прокат.

 

«Це стосується як наших видань, які спеціалізуються на кіно, так і медіа на загальнокультурну тематику. Але розповідати про таке кіно хочеться. Тому я вирішив відкрити свій сайт, на якому б публікувалися б такі матеріали. До того ж нерідко про той чи інший український фільм є вкрай мало інформації. Моніторячи інтернет-ресурси, важко знайти повний склад знімальної групи наших фільмів, рецензії на нього, інтерв'ю з кінематографістами та іншу необхідну інформацію. Тож на Ukr Cinema також буде база даних українських фільмів. Зараз вона активно наповнюється», - розповів Антон Філатов.

 

Антон Філатов запрошує українських кінематографістів до співпраці та просить надавати будь-які дані про їх фільмографію.

 

На сайті Ukr Cinema публікуватимуться матеріали як про всесвітньо визнані шедеври українського кіно, так і про аматорські короткометражки, ресурс обіцяє охопити всі роки існування вітчизняного кінематографу.  Видання оновлюється щоденно та містить рубрики «Статті», «Фільми» та «Люди».

 

Матеріали виходять російською та українською мовами.

 

Пан Філатов розповів, що поки проект не має фінансування. Над контентом журналіст наразі працює сам. «Поки видання не приносить прибутків, щоб я зміг залучити авторів. Ще дві людини займаються програмуванням. Вони погодилися мені допомогти мені в цій справі за невеликі гроші», - зазначив журналіст.

 

Редактор сподівається, що вже за кілька місяців зможе залучати авторів до написання матеріалів для Ukr Cinema.

 

У планах Антона Філатова також запуск на базі Ukr Cinema.com онлайн-кінотеатру українського кіно.

 

«Молоді кінематографісти долають безліч труднощів, щоб зняти фільм, а після цього ще й повинні довго шукати свого глядача. Кінодіячі практично не мають майданчика, на якому вони могли б це зробити, адже кінофестивалів у нас не так вже й багато. А на своєму сайті ми будемо надавати кожному режисерові можливість показати свій фільм», - зазначив він.

 

Нагадаємо, у березні в Києві розпочне роботу офлайн-кінотеатр українського фільму «Ліра», створення якого у січні ініціювали відомі кінематографісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду