Стець заявляє, що Мінінформполітики ліквідують після реалізації трьох головних завдань

Стець заявляє, що Мінінформполітики ліквідують після реалізації трьох головних завдань

12 Лютого 2015
6463
12 Лютого 2015
14:29

Стець заявляє, що Мінінформполітики ліквідують після реалізації трьох головних завдань

6463
Стець заявляє, що Мінінформполітики ліквідують після реалізації трьох головних завдань
Стець заявляє, що Мінінформполітики ліквідують після реалізації трьох головних завдань

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що його міністерство ліквідують після реалізації трьох головних завдань. Про це він повідомив в інтерв'ю LB.ua «Я маю можливість потрапляти у кабінет президента частіше, аніж будь-хто з політиків».

 

«Перша функція - зробити те, що не було зроблено за 22 роки: написати і затвердити як закон, а бажано і як конституційну норму, концепцію інформаційної безпеки та стратегію інформаційної політики України. Чому я говорю про конституційну норму? Тому що зараз 300 голосів під це можна зібрати. А наступний парламент не знайде тих 300 голосів, щоб скасувати. Отже, країна житиме довгий час зі стратегією інформаційної безпеки», - пояснив міністр.

 

За його словами, в Коаліційній угоді закріплено, що розробка інформаційної стратегії повинна завершитися 2015 року. У травні закінчується робота над документом, після цього  він надійде до парламенту на аналіз. У вересні, як стверджує міністр, документ буде винесений на голосування - після громадського обговорення.

 

Другою важливою функцією міністерства Юрій Стець називає узгодження єдиного меседжу від виконавчих органів влади. «У нас один міністр говорить одне, інший - цілком протилежне, а в підсумку ні українське суспільство, ні в Європі та Америці ніхто не розуміє, що в нас відбувається. У нас зараз чіткі й дуже складні реформи. Про них і їхні результати потрібно розповідати суспільству», - зазначив міністр інформполітики.

 

Третім своїм завданням міністр називає протидію інформаційній агресії Росії. «Потрібно налагодити роботу, створити координаційний центр, який протистояв би цій агресії. Зараз ми робимо такий координаційний центр на базі міністерства - за участю концерну РРТ, Нацради телебачення і радіомовлення, Держтелерадіо, СБУ, МВС, Міноборони», - заявив Юрій Стець.

 

Міністр також анонсував створення телеканалу Міністерства оборони України за зразком каналу «Звезда» в Росії.

 

Нагадаємо, 15 грудня минулого року Мміністр інформаційної політики Юрій Стець заявив під час круглого столу, що піде у відставку з свого поста «у мирний час». Очільник Мінінформації вкотре заявив, що новостворене відомство потрібне лише на час військового конфлікту в Україні.

 

11 лютого, міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його міністерство розпочне роботу протягом одного-двох тижнів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду