«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»

«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»

11 Лютого 2015
3865
11 Лютого 2015
12:22

«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»

3865
«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»
«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»

Телеканалу «1+1» стало відомо з декількох джерел, що проти нього планується низка провокацій, виконавцем яких може виступити так зване «Батальйонне братство» - організація з неоднозначною репутацією, діяльність якої та можливі зв'язки з Кремлем розслідують журналісти «1+1». Про це йдеться в повідомленні каналу.

 

За даними каналу, причиною можливих провокацій став сюжет програми «ТСН. Тиждень», що вийшов в ефір 8 лютого. Сюжет розповідає про нещодавні протести-провокації, влаштовані представниками «Батальйонного братства» під стінами Міноборони та Адміністрації Президента, де вони видавали себе за начебто командирів добровольчих батальйонів.

 

У сюжеті йдеться про ймовірні зв'язки «Батальйонного братства» із затриманим СБУ за підозрою в співпраці з російськими спецслужбами підполковником Збройних сил України Михайлом Чорнобаєм, а також про те, що голова «Батальйонного братства» В'ячеслав Фурса теж уже затриманий (за повідомленнями ЗМІ, йому інкримінують хуліганські дії, але суд досі не обрав запобіжного заходу). Водночас у сюжеті показано виступ у Верховній Раді командирів батальйонів, де вони спростовують свою причетність до дій «Батальйонного братства».

 

«ТСН. Тиждень» проанонсував продовження розслідування про «Батальйонне братство» у наступному випуску 15 лютого. «Ми знайшли докази, чому ці мітинги не можна вважати збігом обставин. Більше того, маємо намір довести існування чітко спланованих операцій гібридної війни, мета яких - створити в Києві атмосферу хаосу та неконтрольованості, і відповісти на питання, хто вони - ці нові лідери так званого народного невдоволення та на кого працюють, чи мають зв'язок з Кремлем і терористичними організаціями», - зауважив автор сюжету Сергій Гальченко.

 

9 лютого інтернет-видання «ТСН.ua» опублікувало розслідування «Хто керує "Батальйонним братством"».

 

За даними «1+1», «Батальйонне братство» має намір здійснити низку заходів проти «1+1», «висвітлюючи події за допомогою проплачених Росією журналістів, як це було зроблено під час останніх псевдо-акцій, з метою подальших маніпуляцій та створення атмосфери хаосу в Україні».

 

Більше подробиць про можливі провокації та джерела цієї інформації канал не повідомляє.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду