З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews

З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews

8 Лютого 2015
8116
8 Лютого 2015
10:51

З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews

8116
З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews
З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews

З полону терористів звільнений захисник Донецького аеропорту Іван Шостак. Про це з посиланням на дані мешканця Прилук повідомляє «Цензор НЕТ».

Чернігівського кіборга під час його перебування в шпиталі допитували журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews. Зокрема, кореспонденти ставили запитання, про те, які обов'язки виконував пан Шостак та яка кількість українських військових розташована у місцях дислокації поблизу аеропорту. Також вони цікавилися, скільки саме українських захисників загинуло у момент, коли Івана Шостака було поранено.

 

Незважаючи на тяжкий стан Івана Шостака, журналісти LifeNews розмовляли з ним у жорсткому тоні та ставили питання, що могли погіршити психологічний стан пораненого.

 

 

Кіборг не надав чіткої інформації на жодне з питань російських пропагандистів. «Нічого їм не розповів, нічого не видав, дивився на цю російську падаль, як на порожнє місце. Ваня - Герой», - прокоментував дописувач Facebook.

 

Івана Шостак, за даними його земляків, постійно відвозив для бійців, які захищали аеропорт «усе необхідне» і забирав звідти поранених. Під час однієї з таких поїздок його було поранено.

 

Ані LifeNews, ані інші російські ЗМІ не гребують відео неетичного змісту, а допит журналістами пропагандиських ЗМІ з РФ українських полонених став для них звичною справою. Так, 30 січня на сайті видання «РИА Новости Украина» з'явилася новина з відео, на якому терористи допитують українських вояків, які потрапили у полон під Вуглегірськом (Донецька область).

 

Нагадаємо, згідно з стандартами міжнародної журналістики допити військовополонених не можуть використовуватись у якості достовірних новин, адже відповіді вони надають під тиском.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду