На 65-му «Берлінале» Україна буде представлена в журі, конкурсній програмі та на кіноринку

На 65-му «Берлінале» Україна буде представлена в журі, конкурсній програмі та на кіноринку

5 Лютого 2015
4356
5 Лютого 2015
19:28

На 65-му «Берлінале» Україна буде представлена в журі, конкурсній програмі та на кіноринку

4356
На 65-му «Берлінале» Україна буде представлена в журі, конкурсній програмі та на кіноринку
На 65-му «Берлінале» Україна буде представлена в журі, конкурсній програмі та на кіноринку

Україна представлена на цьогорічному Берлінському кінофестивалі, попри важку фінансову ситуацію. Про це повідомляють у Державному агентстві України з питань кіно.

 

Актриса українського походження Ольга Куриленко є членом журі конкурсу найкращих повнометражних дебютів і запрошена на вечірнє відкриття фестивалю в «Берлінале-палаці».

 

Вперше за останні п'ять років до конкурсної програми повнометражних фільмів фестивалю увійшла картина спільного виробництва з Україною. Це стрчіка «Під електричними хмарами» Олексія Германа-молодшого, створеного у копродукції Росії, України та Польщі. Цьому фільмові, одному з переможців першого конкурсу Держкіно, було виділено понад 20% з бюджету розміром близько 37 млн грн. Від України продюсувала фільм компанія «Лінкед Філмс», оператором виступив Сергій Михальчук, а художником-постановником - Юрій Ларіонов.

 

На «Європейському кіноринку» і «Ринку копродукції», що є секціями «Берлінале», представлено проект «Люксембург» Мирослава Слабошпицького, який уже здобув підтримку на кінофестивалях «Санденс» і в Роттердамі.

 

Так само в межах кіноринку німецька компанія Aktis Film представляє фільм «Урсус», копродукційний проект України, Грузії, Болгарії та Німеччини. За даними Держкіно майбітній фільм перебуває на стадії завершення знімального періоду. Договір на фінансування постпродакшена вже заключний з німецькою стороною.

 

До програми Generation Kplus Short Film увійшла австралійська 8-хвилинна короткометражна стрічка Кітті Грін «Обличчя України: Кастинг на роль Оксани Баюл». У фільмі згадується українська фігуристка й олімпійська чемпіонка, образ якої намагаються відтворити шість дівчаток в оповідях про своє життя і кар'єру в Україні.

 

Як і під час попередніх років, на кіноринку «Берлінале» діятиме український павільйон, де Національний центр Довженка проведе презентації українських фільмів 2014-го 2015 років. Для цього в Держкіно підготували новий каталог українського кіно з повною викладкою фільмів - повно- і короткометражних, анімаційних і документальних, а також тих, які наразі перебувають у виробництві. Частину фільмів будуть представляти особисто продюсери та режисери фільмів, зокрема Едуард Ахрімович презентує вже готовий мультфільм «Бабай», а Володимир Філіппов - проект «Олександр Довженко. Одеський світанок».

 

Нагадаємо, кінофестиваль розпочав свою роботу у столиці Німеччини 5 лютого й триватиме до середини місяця. Загалом на кінофорумі покажуть понад 440 картин з 72 країн. У головній програмі продемонструють 23 фільми, 19 з яких змагатимуться за нагороди - «Золотого» та «Срібних ведмедів»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду