У Берліні розпочинається  65-й Міжнародний кінофестиваль  - Берлінале

У Берліні розпочинається 65-й Міжнародний кінофестиваль - Берлінале

5 Лютого 2015
3791
5 Лютого 2015
10:52

У Берліні розпочинається 65-й Міжнародний кінофестиваль - Берлінале

3791
У Берліні розпочинається  65-й Міжнародний кінофестиваль  - Берлінале
У Берліні розпочинається  65-й Міжнародний кінофестиваль  - Берлінале

Сьогодні, 5 лютого, у столиці Німеччини стартує 65-й Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале). Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу кінофоруму.

 

«65-й Берлінале відкриється у четвер ввечері світовою прем'єрою конкурсної стрічки іспанської режисера Ізабель Коаксе "Ніхто не хоче ночі" (Nobody Wants the Night) з Жульєт Бінош у головній ролі»», - зазначається у повідомленні.

 

Загалом на кінофорумі покажуть понад 440 картин з 72 країн. У головній програмі продемонструють 23 фільми, 19 з яких змагатимуться за нагороди - «Золотого» та «Срібних ведмедів», у тому числі стрічка російського режисера Олексія Германа-молодшого «Під електричними хмарами», яка відзнята в копродукції з Україною та Польщею.

 

До складу головного журі на чолі з американським режисером Дарреном Аронофскі увійшли французька акторка Одрі Тоту, американський продюсер Меттью Уайнер, корейський режисер Пон Чжун Хо, німецький актор Даніель Брюль, режисер з Перу Клаудія Льоса та  італійський продюсер Марта де Лаурентіс.

 

На червоному килимі перед палацом Берлінале на Потсдамській площі можна буде побачити таких відомих кінозірок як Ніколь Кідман, Роберт Паттінсон, Кейт Бланшетт, Наталі Портман, Жульєт Бінош та інших.

 

З 5 по 13 лютого на Європейському кіноринку Берлінале  працюватиме український стенд. До участі у творчій майстерні МКФ, так званого «кампусу талантів», цього року відібрали двох молодих кінематографістів з України - продюсера Максима Сердюка та режисера Олесю Бортняк.

 

65-й Берлінале триватиме до 15 лютого. Переможців оголосять днем раніше.

 

Нагадаємо, переможець сьомого конкурсного відбору кінопроектів для «Формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр.» Держкіно України фільм «Люксембург» режисера Мирослава Слабошпицького  відібраний до офіційної програми 12-го «Берлінале копродакшн-маркет», який пройде в рамках 65-го Берлінського міжнародного кінофестивалю (МКФ) з 8 по 10 лютого.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду